Piekarnia Górska
Jedności Narodowej 10, 58-580 Szklarska Poręba, Polska
4.2
8 komentarze
RGH9+G6 Szklarska Poręba, Polska
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
poniedziałek: 5–17
Wtorek: 5–17
Środa: 5–17
Czwartek: 5–17
Piątek: 5–17
Sobota: 5–15
Niedziela: 7–15
Wtorek: 5–17
Środa: 5–17
Czwartek: 5–17
Piątek: 5–17
Sobota: 5–15
Niedziela: 7–15
Całościowo na 3, gdyby oceniać chleb to 4
Z sentymentem wchodziłam do tej piekarni o 6 rano. Najpierw przybiega kotek. Potem przychodzi pani ekspedientka.
Jeśli chcecie spróbować chleba, o którym mówili wasi dziadkowie, że "kiedyś to był chleb, można było go jeść przez tydzień i nic nie tracił na smaku. Ani nie splesnial, ani nie zczerstwial", to chyba z tej piekarni jest najbliższy tym wspomnieniom.
Po tygodniu nadal można go jeść z samym masłem.
Natomiast co do słodkich wypieków mam bardziej nowoczesne poglądy. Rogal z serem to jedyne co spróbowałam z tej piekarni. I na tym poprzestane.... Nie moje klimaty.
Ps: piekarnia bardzo przypadła mi do gustu, natomiast mam mieszane uczucia co do dymu wydobywającego się z komina.
Piekarnia w podwórku bez wielkich banerów reklamowych. Sprzedawca poprzedniej epoki. Nie pracuje za kare tylko widać, że lubi to co robi i pracuje z pasją wypieki naprawdę dobre. Przypomniały mi jak smakowało pieczywo kilkanaście lat temu zanim przestawiliśmy się na marketowy chlebek za 2 zł.
Ceny? Wysokie i nie ma co mówić, że nie ;)
Ale uważam, że chociaż raz podczas pobytu warto zajrzeć do pana i spróbować prawdziwego pieczywa a nie dmuchany z marketu ;)
"Zarządzałem" dobrego chleba. Dostałem "wiejski", kurde, w skandalicznej cenie 8zł. za bochenek. Jeden cały, drugi pokrojony.
Bez szału, chleb jak chleb. Na drugi dzień suchszy, tak jak powinno być.
Płatność tylko gotówką.