/Masovian Voivodeship/Piekarnia

Pajda Manufaktura Chleba

Montwiłłowska 1/U1, 03-890 Warszawa, Polska

Pajda Manufaktura Chleba
Piekarnia
4.6
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
73GM+79 Warszawa, Polska
+48 511 986 977
m.facebook.com
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: Zamknięty
Wtorek: 8–19
Środa: 8–19
Czwartek: 8–19
Piątek: 8–19
Sobota: 8–13
Niedziela: Zamknięty
Napisz recenzję
Aleksandra Błażewicz-Villaverde
Aleksandra Błażewicz-Villaverde2 lata temu
Po zapoznaniu się z ofertą na FB oraz opiniami oczekiwałam czegoś lepszego; kupione produkty (cynamonki z karmelem, jagodzianka, croissanty, bagietka oraz ciabatta) niestety nie wyróżniały się wybitną jakością; croissant jakby niedopoieczony i gumowaty w środku; cynamonka zjedzona na świeżo smaczna, ale na drugi dzień sucha jak wata; jagodzianka sporo jagód, ale dość kwaśna mimo pokaźnej ilości kruszonki; bagietka mało chrupka, z całego zakupionego asortymentu ciabatta okazała się być najlepsza (chociaż zjedzona na drugi dzień trochę gumowa, ale podana w formie tostka OK)
Łukasz K
Łukasz K2 lata temu
Fantastyczne pieczywo! Polecam spróbować różnych rodzajów chleba a także słodkich wypieków. Drożdżówki bardzo przypominają te domowe "od babci" gdzie nie zna się pojęć takich jak spulchniacze czy polepszacze, a tutejsze croissanty smakują jak croissanty a nie tylko coś co je przypomina. Trochę inna liga niż większość zwykłych piekarni, nie mówiąc już o marketach.
Dr Wąsowicz „Dr Wąsowicz Vet Dentist” #nieludzkistomatolog
Dr Wąsowicz „Dr Wąsowicz Vet Dentist” #nieludzkistomatolog2 lata temu
Jedno z Najwspanialszych miejsc.
Każdy odwiedzający Warszawę powinien wspaść i skosztować.

Chleb Niebiański Smak ♥️♥️♥️

Na sama myśl o ciasteczkach ślinka cieknie…

Musicie ich odwiedzić.

Miejsce godne polecania z Czworonożnymi Pociechami♥️♥️♥️🦷🐾🐶🐱🦷♥️♥️♥️
Martyna Filipczyk
Martyna Filipczyk2 lata temu
Daje dwa za serwis! Ta piekarnia działa pod właścicieli a nie klienta. Szczerze to na serio nie rozumiem tych dziwnych godzin otwarcia. Raz do 13 a raz sjesta i otwarte od 17! Czasem przychodzę w sobotę i o 10 informacja, że słodkie bułki jeszcze się pieką, czasem o 12 już zamknięte O_o Drodzy właściciele albo jesteście poważni i prowadzicie interes w godzinach określonych albo przegrywacie z konkurencją. To jest irytujące dla klienta. Mam wrażenie, że trzeba wziąć urlop żeby zakupić wypieki. Dlatego wolę konkurencję oni działają w określonych godzinach a klient nie ma wrażenia, że pajda "robi łaskę" !
Oliwia Wodzińska
Oliwia Wodzińska2 lata temu
5 gwiazdek w przypadku tej piekarni to powinien być jedyny możliwy wybór w Google 😅
Tyle rzeczy jest tutaj na plus, że niewiadomo od czego zacząć...
Chleb! Chleb można kupić tutaj wybitnie smakowity, a przede wszystkim - prawdziwy, na zakwasie, aromatyczny i długo utrzymujący świeżość. Żytni z ziarnami pozostawia cudnie kwaskowy posmak po każdym kęsie... Kupiłam wczoraj rano - dziś jest identyczny, ani troszkę nie wyschnął; ma idealnie wilgotny i elastyczny miąższ (po zgnieceniu wraca do swojej formy, nie zlepia się!) Codziennie dostępne są przeróżne warianty smakowe, chleby z różnymi dodatkami i w rożnych formach, m.in. Okrągłe bochenki na zakwasie z oliwkami i pomidorami, chlebek z serem cheddar i inne cuda wianki. Chlebki można na miejscu zobaczyć na chwile przed włożeniem do pieca bądź podczas procesu wyrastania, bo koszyczki stoją na widoku, co jest na ogromny plus (potwierdzenie autentyczności).
Słodkości to istna rozpusta, przepyszne ciasto francuskie i świeże owoce w wypiekach. Miałam okazje spróbować Danisha i francuskiego z czekoladą - powiem tylko tyle: o słodki Jezu... 🤤
Duży plus za eksperymenty smakowe, gdybym mieszkała bliżej, codziennie brałabym inne bochenki i słodkości (i przytyłabym z 10kg na dzien dobry bo nie sposób przestać na jednym 😂). Dzięki temu każdy znajdzie cos dla siebie. Przemiłym zaskoczeniem była dla mnie chałka na zakwasie zaoferowana przez obsługę lokalu (ktora jest bardzo pomocna i umie domyślić sie czego klient chce i oczekuje lepiej niz on sam w przypadku niezdecydowania! 😂❤️). Ta chałka to jest OBŁĘD! Zapomnijcie o drożdżowej babcinej chałce, ta lekko kwaskowata nie tyle dłużej utrzymuje świeżość, jest zdrowsza dla naszych jelit, ale jest fantastycznie przełamana chrupiąca i nieprzesłodzoną kruszonką co tworzy idealny balans smaku.
W lokalu unosi się przepiękny zapach świeżego i ciepłego pieczywa, przełamany słodyczą łakoci. Ogólnie z tego miejsca aż bije dobrocią właścicieli i ludzi tam zatrudnionych, czuć rodzinną atmosferę i serce włożone w każdy bochenek. Są w Warszawie też inne ciekawe piekarnie, ale w żadnej nie doświadczyłam tak radosnego i zgranego zespołu, dawki pozytywnej energii - wtedy zdałam sobie sprawę jak bardzo ważnym jest on elementem w przypadku prowadzenia piekarni: o wiele lepiej przyjść rano po chleb i zarazić się dobrym nastrojem od osób pracujących z uśmiechem od ucha do ucha, niż po prostu przyjść po chleb, nadaje to zupełnie nowy wymiar. Taka właśnie powinna być piekarnia, klient wchodzi i czuje się jakby odwiedzał starych znajomych ❤️
Dodatkowo team ma niebanalne poczucie humoru co widać w postach umieszczanych na Facebooku i w lokalu (m.in. Memy z Krawczykiem reklamujące sprzedawane wypieki i napis na ladzie „towar macany należy do macanta” 😂)
Na miejscu można rownież kupić przepyszne pasty i kremy orzechowe, a także dżemy: wczoraj kupiłam rafaelkę i przepadłam, inna niż wszystkie masła orzechowe klejące sie do podniebienia - jedwabista i delikatna. dżem morelowy jeszcze czeka na swój test, ale z opinia juz nie mogłam wytrzymać 😅
Jeszcze raz pozdrawiam gorąco cały team Pajdy, robicie swoją prace idealnie! ❤️
Krzysztof Jankowski
Krzysztof Jankowski2 lata temu
Smacznie i zdrowo. Smak dzieciństwa, super obsługa :)
Maciej Klafczynski
Maciej Klafczynski2 lata temu
Wyjątkowe miejsce na mojej mapie mimo, staram się nie jeść węglowodanów to ciężko się oprzeć takim wypiekami jakie można to znaleźć. Prostu tego trzeba spróbować zarówno pieczywa jak i wyrobów cukierniczych. Ceny na pierwszy rzut oka wyglądają na wysokie, ale jak się spróbuję coś zejść to wiadomo dlaczego. Za tą jakość warto zapłacić. Ja chętnie wracam, a moja rodzina jest stałym klientem.
Rafał Tomasz Sadowski
Rafał Tomasz Sadowski2 lata temu
Długo nie zaglądałem bo wydawało mi się że co może być niezwykłego w chlebie. Ale to najlepsze pieczywo jakie jadłem w życiu. Do zobaczenia!
Zalecane lokalizacje