Pajda Manufaktura Chleba
Montwiłłowska 1/U1, 03-890 Warszawa, Polska
4.6
8 komentarze
73GM+79 Warszawa, Polska
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
poniedziałek: Zamknięty
Wtorek: 8–19
Środa: 8–19
Czwartek: 8–19
Piątek: 8–19
Sobota: 8–13
Niedziela: Zamknięty
Wtorek: 8–19
Środa: 8–19
Czwartek: 8–19
Piątek: 8–19
Sobota: 8–13
Niedziela: Zamknięty
Każdy odwiedzający Warszawę powinien wspaść i skosztować.
Chleb Niebiański Smak ♥️♥️♥️
Na sama myśl o ciasteczkach ślinka cieknie…
Musicie ich odwiedzić.
Miejsce godne polecania z Czworonożnymi Pociechami♥️♥️♥️🦷🐾🐶🐱🦷♥️♥️♥️
Tyle rzeczy jest tutaj na plus, że niewiadomo od czego zacząć...
Chleb! Chleb można kupić tutaj wybitnie smakowity, a przede wszystkim - prawdziwy, na zakwasie, aromatyczny i długo utrzymujący świeżość. Żytni z ziarnami pozostawia cudnie kwaskowy posmak po każdym kęsie... Kupiłam wczoraj rano - dziś jest identyczny, ani troszkę nie wyschnął; ma idealnie wilgotny i elastyczny miąższ (po zgnieceniu wraca do swojej formy, nie zlepia się!) Codziennie dostępne są przeróżne warianty smakowe, chleby z różnymi dodatkami i w rożnych formach, m.in. Okrągłe bochenki na zakwasie z oliwkami i pomidorami, chlebek z serem cheddar i inne cuda wianki. Chlebki można na miejscu zobaczyć na chwile przed włożeniem do pieca bądź podczas procesu wyrastania, bo koszyczki stoją na widoku, co jest na ogromny plus (potwierdzenie autentyczności).
Słodkości to istna rozpusta, przepyszne ciasto francuskie i świeże owoce w wypiekach. Miałam okazje spróbować Danisha i francuskiego z czekoladą - powiem tylko tyle: o słodki Jezu... 🤤
Duży plus za eksperymenty smakowe, gdybym mieszkała bliżej, codziennie brałabym inne bochenki i słodkości (i przytyłabym z 10kg na dzien dobry bo nie sposób przestać na jednym 😂). Dzięki temu każdy znajdzie cos dla siebie. Przemiłym zaskoczeniem była dla mnie chałka na zakwasie zaoferowana przez obsługę lokalu (ktora jest bardzo pomocna i umie domyślić sie czego klient chce i oczekuje lepiej niz on sam w przypadku niezdecydowania! 😂❤️). Ta chałka to jest OBŁĘD! Zapomnijcie o drożdżowej babcinej chałce, ta lekko kwaskowata nie tyle dłużej utrzymuje świeżość, jest zdrowsza dla naszych jelit, ale jest fantastycznie przełamana chrupiąca i nieprzesłodzoną kruszonką co tworzy idealny balans smaku.
W lokalu unosi się przepiękny zapach świeżego i ciepłego pieczywa, przełamany słodyczą łakoci. Ogólnie z tego miejsca aż bije dobrocią właścicieli i ludzi tam zatrudnionych, czuć rodzinną atmosferę i serce włożone w każdy bochenek. Są w Warszawie też inne ciekawe piekarnie, ale w żadnej nie doświadczyłam tak radosnego i zgranego zespołu, dawki pozytywnej energii - wtedy zdałam sobie sprawę jak bardzo ważnym jest on elementem w przypadku prowadzenia piekarni: o wiele lepiej przyjść rano po chleb i zarazić się dobrym nastrojem od osób pracujących z uśmiechem od ucha do ucha, niż po prostu przyjść po chleb, nadaje to zupełnie nowy wymiar. Taka właśnie powinna być piekarnia, klient wchodzi i czuje się jakby odwiedzał starych znajomych ❤️
Dodatkowo team ma niebanalne poczucie humoru co widać w postach umieszczanych na Facebooku i w lokalu (m.in. Memy z Krawczykiem reklamujące sprzedawane wypieki i napis na ladzie „towar macany należy do macanta” 😂)
Na miejscu można rownież kupić przepyszne pasty i kremy orzechowe, a także dżemy: wczoraj kupiłam rafaelkę i przepadłam, inna niż wszystkie masła orzechowe klejące sie do podniebienia - jedwabista i delikatna. dżem morelowy jeszcze czeka na swój test, ale z opinia juz nie mogłam wytrzymać 😅
Jeszcze raz pozdrawiam gorąco cały team Pajdy, robicie swoją prace idealnie! ❤️