/Silesian Voivodeship/Piekarnia

Piekarnia U Krala Marek Pisarzowski

Armii Krajowej 378, 40-672 Katowice, Polska

Piekarnia U Krala Marek Pisarzowski
Piekarnia
4.6
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
5XPH+2V Katowice, Polska
+48 32 252 89 06
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: 5–21
Wtorek: 5–21
Środa: 5–21
Czwartek: 5–21
Piątek: 5–21
Sobota: 5–21
Niedziela: Zamknięty
Napisz recenzję
Wesoly
Wesoly2 lata temu
Super chleb, jeden z najlepszych w Katowicach.
Łukasz Goleniec
Łukasz Goleniec2 lata temu
Na prawdę bardzo dobre ciasta sernik, makowiec i jabłecznik, nie za słodkie, robione z dobrych składników. Chleb tostowy również świetny. Zwykle chleby oczywiście też trzymają wysoki poziom.
Kasia F.
Kasia F.2 lata temu
Bardzo niepozorne miejsce - mąż nie chciał wejść, bo „nie wygląda”, ja się odważyłam i właśnie zajadam się pysznym rogalikiem. Pachnie cudownie, jest miejsce postojowe przed piekarnią. Wybór duży, nawet po południu. Czynne codziennie do 20. Obsługa uprzejma, dba o czystość, chętnie doradzi w wyborze. Muszę nadrabiać sporo drogi, ale zdecydowanie będę tu przyjeżdżać!
Bartłomiej Kozłowski
Bartłomiej Kozłowski2 lata temu
Nie za duży wybór pieczywa za to bardzo wysokiej jakości, o wiele lepsze od sieciowych piekarni.

Makowiec idealny pod każdym względem.

.......
Jakość spadła - dalej nie jest źle
Barbara Rożek
Barbara Rożek2 lata temu
Najlepszy śląski tradycyjny chleb w okolicy, jest świeży przez długi czas. Najlepszy jest zwykły pszenny chleb. Pozostałe ciemne chleby czasami nie są tak dobre. Szkoda że tak mało z ziarnami. Ale i tak kupuję tylko tam :-)
Greg Rafix
Greg Rafix2 lata temu
Chleb ok, ale kołacz makowiec wymiata, jest przepyszny, nie czuć w nim sztucznych aromatów i innej chemii, najlepszy w okolicy, wpadam właściwie tylko po niego. Niech inni się uczą (np. dziadowska piekarnia Adam) jak robi się prawdziwy Śląski kołocz makowy i chleb też.
Powyższy tekst sprzed roku już nieaktualny - kupiłem makowiec w sobotę i okazał się niedobry, dodano olejek migdałowy (fuj!) co bardzo psuje smak maku.
Grzegorz Szkudlarek
Grzegorz Szkudlarek2 lata temu
Pro obsługa dzięki kunsztownym ekspedientkom noi chlebek pyszny pieczony jak za pierwy w piecach opalanych chlebem ;P... piwko zawsze zimne etc. i ogólnie miło.
Krystian Szczęsny
Krystian Szczęsny2 lata temu
Tradycyjne pieczywo wypiekane w tradycyjnym piecu, smak pierwsza klasa. Do tego pyszne ciasta i bułki na słodko. Jeżeli jesteś z okolicy to musisz spróbować!
Zalecane lokalizacje