Mikosz Agnieszka, Marek. Wypiek pieczywa drobnego s.c.
Wschodnia 26, 38-530 Zarszyn, Polska
4.2
8 komentarze
H2JC+XM Zarszyn, Polska
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
poniedziałek: 14–20
Wtorek: 14–20
Środa: 14–20
Czwartek: 14–20
Piątek: 14–20
Sobota: 8–14
Niedziela: 14–20
Wtorek: 14–20
Środa: 14–20
Czwartek: 14–20
Piątek: 14–20
Sobota: 8–14
Niedziela: 14–20
miał dodatek w postaci -
" gumy do żucia"
Przyklejona na spodzie chleba.
Jutro oczywiście towar dostarczę do wglądu.
Niech zobaczą co sprzedają.
Dla przykładu "CHLEB ŻYTNI NA NATURALNYM ZAKWASIE" mami klientów hasłem, że on jest na zakwasie, a w rzeczywistości zakwasu jest tyle co przysłowiowy kot napłakał. Chleb jest na drożdżach. Mąka żytnia też pozostawia wiele do życzenia, a po spożyciu człek składnia się do przekonania, że większość jest mąki pszennej.
Wafle smakują jak u mamy.
Polecam też ciasto 🍰 gruszkowe (słodkie ale dobre).
W chlebie mąki żytniej jest zaledwie 44%, a do tego chleb jest wypiekany na drożdżach. Wszystko to wynika z etykiety.
To jest wprowadzanie w błąd konsumentów. Chyba większość, wybierając ten chleb w oparciu o nazwę, uważa, że jest w nim zdecydowana większość mąki żytniej, o ile nie jest w całości żytni. W przeciwnym razie jest to chleb mieszany.
Po drugie, głównym czynnikiem wzrostu są drożdże, a nie zakwas.
Cała nazwa jest chwytem marketingowym i ma niewiele wspólnego z prawdą.
To tak jakby przykleić znaczek Mercedesa na Maluchu, a w środku łatkę skórzaną, i napisać: "Mały mercedes ze skórzaną tapicerką.".
Na etykiecie: mąka pszenna 44%, woda 38%, mąka żytnia 15%, drożdze, sól.
A w chlebie KMINEK ! ! To niedopuszczalne!