/Silesian Voivodeship/Bistro

Krauza

Marszałka Józefa Piłsudskiego 47, 41-902 Bytom, Polska

Krauza
Bistro
4.8
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
8WXC+X9 Bytom, Polska
+48 578 724 666
facebook.com
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: 8–20
Wtorek: 8–20
Środa: 8–20
Czwartek: 8–20
Piątek: 8–20
Sobota: 9–18
Niedziela: 9–18
Napisz recenzję
Krystian Markiton
Krystian Markiton2 lata temu
Dzisiaj niedzielne śniadanie na rowerze w Bytomiu. Katowice i Chorzów już trochę rozjeżdżone więc czas na Bytom. Po delikatnym sprawdzeniu Google padło na lokal Krauza dla niewtajemniczonych w gwarę śląską, po polsku nazwa ta brzmi Słoik. Miejsce to koniecznie musicie odwiedzić. Stylowo, klimatycznie, ładnie, czysto, obsługa na najwyższym poziomie. A śniadanie, palce lizać. Ja zjadłem śniadanie po bytomsku, bardzo dobre, taka wariacja śniadania angielskiego, jedyne co dla mnie dziwne to fasolka podana na zimno ale jak mówiłem były to wariacje więc może kucharz zrobił to celowo a nie przez roztargnienie. Żona miała omlet z kozim serem, jak komuś nie przeszkadza posmak koziego sera to potrawa rewelacja. A tzatziki podane do obu dań spore zaskoczenie ale pomysł fajny i mega smaczny. Moje gratulacje dla ekipy z Krauzy. Tak trzymać.
Karolina Wrześniowska
Karolina Wrześniowska2 lata temu
Odkryta przez przypadek - w sercu została na dłużej. Krauza.

Śniadania 10/10, szakszuka - o mamo!
Zmienne menu - mega duży plus. My załapaliśmy się na ravioli - miód dla brzucha i podniebienia.

Jedynym minusem jest kawa, która przygotowywana jest z ekspresu na kapsułki, Brakuje porządnego espresso, żeby pobudzić po obfitym śniadaniu - ale wiem jaka jest sytuacja diziejszych finansów i kadry, nie każda knajpa może sobie na takie coś pozwolić. Ja niestety dwa razy trafiłam na awarie spieniacza - trudno było mi wypić czarną albo z zimnym mlekiem.

Jednak nie przeszkadza mi to w konsumpcji posiłków, bo zawsze można wypić herbatę :)

Będę wracać - będę polecać - będę coraz szersza przy was :D
Martyn Janduła
Martyn Janduła2 lata temu
Miejsce z przenikającymi się smakami Śląska i Włoch. Codziennie kilka świeżych pozycji w menu. Dania smaczne i obfite. Lokal działa na zasadzie bistro, więc wszystko zamawiamy przy kasie. Najsłabszym punktem miejsca są napoje i ciasta, które mało się wyróżniają od cukierniczej masówki.
Martyna Kamionka
Martyna Kamionka2 lata temu
Do Krauze przyjechaliśmy na śniadanie w niedzielne przedpołudnie. Chwile czekaliśmy na zamówienie, ale możliwość oglądania kucharzy przez otwarta kuchnie umilała czas. Śniadanie było bardzo smaczne. Do tego stopnia, ze po kilu godzinach wróciliśmy na ciastko i kawe.
Fajnie, ze na mapie Bytomia jest kolejne miejsce, do którego można przyjść z psami.
Dużym plusem są tez przystępne ceny
Iza wb
Iza wb2 lata temu
Jedno z nielicznych miejsc na kulinarnej mapie Bytomia - warte polecenia! Zaskakujące dania, dobrze doprawione, smaczne i świeże. Zaangażowana i uprzejma załoga lokalu, ciekawy wystrój. Polecamy! Ps. Super pomysł z kolorowankami-czekadełkami dla najmłodszych :)
Mateusz Broszczak
Mateusz Broszczak2 lata temu
Rzadko jadam śniadania „na mieście” więc dodaję opinię bez porównania… mogę natomiast chyba z czystym sumieniem powiedzieć, że bardzo smakowała mi taka kompozycja jak na zdjęciu. Ciekawe połączenie smaków (kozi ser w omlecie), zielone dodatki były czymś smacznym pokropione i nawet mi (krzywią mi się zęby od zieleniny) smakowało.
Syla „Obserwatorka” Kowal
Syla „Obserwatorka” Kowal2 lata temu
Pyszne śniadania . Teraz jak będziemy w Bytomiu za każdym razem będziemy tu jeść !! Wszystko świeże pysznie podane polecam !!!!
Martin
Martin2 lata temu
Pierogi z krupniokiem były bardzo dobre, natomiast Koreańskie bułeczki bao z "pulled porkiem" miały w sobie trochę chudego mięsa i dwa wielkie płaty tłuszczu przypominające skórę z boczku.

To ewidentnie nie było pulled pork.
Kelnerka stwierdziła, że jak kucharz dał, to musi tak być.
Zalecane lokalizacje