Zdecydowanie polecam, kupiłem kilka pozycji „na spróbowanie” i wszystkie okazały się naprawdę smaczne, szczególnie kaszanka której nigdy nie byłem wielkim smakoszem w tym przypadku żałowałem ze nie kupilem więcej, na pewno będziemy wracać 👍🏻
Krystian P2 lata temu
Szanowny Panie Mariuszu Mazurek, dziękuję za wyrażenie swojej opinii, jednak nie sposób się z nią zgodzić, dlatego kilka sprostowań dotyczących zarzutów, które Pan przytoczył: - Oczywiście że "Wędzimy, a nie Malujemy" i tego się trzymamy od początku! Chciałbym potwierdzić te słowa załączonymi zdjęciami naszych wędzarek, palenisk oraz najprawdziwszego ognia, który powstaje z okorowanego drzewa olchy oraz czereśni (pochodzą z lokalnych lasów). Jeżeli chodzi o kiełbasy to mamy je następujące: tylko wędzone (pieczone) tj. k. jałowcowa i k. szlachecka, wędzone i parzone tj. k. rachańska, k. wiejska, k. szefa oraz k. grillowa oraz tylko parzone którą jest kiełbasa biała. Kiełbasa wiejska jest więc kiełbasą WĘDZONĄ i parzoną (na zdjęciu z kiełbasami pierwsza od spodu). Kiełbasa nie ma prawa być surowa ponieważ podlega ścisłemu monitorowaniu temperatury wewnątrz produktu podczas procesu zarówno wędzenia jak i parzenia i do póki nie uzyska odpowiedniej temperatury wewnątrz nie można zakończyć tychże procesów. Ponadto kiełbasa nie podlega procesowi pasteryzacji a procesowi pakowania próżniowego którego celem jest odessanie powietrza z wnętrza opakowania i przechowywanie w niskim ciśnieniu, co wpływa na lepsze i dłuższe przechowywanie danego produktu. Pragnę nadmienić, iż w naszej Wędzarni zasadą nie jest pakowanie hermetyczne naszych wędzonek. W przypadku białej kiełbasy chodzi głównie o to żeby nie wysychała zbyt szybko ponieważ wpływa to głównie na jej wygląd. Panie Mariuszu.... kiełbasa biała nie może zostać zapakowana od razu po wyciągnięciu z wody ponieważ jest wtedy zbyt gorąca i NIGDY nie można tego w taki sposób robić. Najpierw jest wychładzana a później pakowana. Krótki termin przydatności naszych produktów jest spowodowany tym, iż nie dodajemy do naszych wyrobów dodatkowych sztucznych konserwantów oraz innych pierwiastków chemicznych w celu przedłużenia ważności produktu i powinien być raczej traktowany jako atut a nie minus. Jedynymi rzeczami które robimy aby przedłużyć trwałość naszych produktów jest: PEKLOWANIE-WĘDZENIE-SUSZENIE-PARZENIE-PAKOWANIE .
Rozumiem, że Pana spostrzeżenia wynikają z pewnej niewiedzy dotyczącej produkcji tradycyjnych wędlin i wędzonek i mam nadzieję że moje wyjaśnienia przedstawiają szerszy obraz tych spraw. Mam nadzieję że będziemy mogli Pana jeszcze u nas gościć i mimo wszystko przekona się Pan do jakości naszych produktów. Pozdrawiam i serdecznie Pana do nas ponownie zapraszam! Krystian Podoba
Darek1712 lata temu
Wedliny naprawdę domowe, i wiem co mówię bo sam wędzę ale od kiedy powstała ta wedzarnia, coraz częściej zdarza mi się kupować gotowe wyroby i skupić się jedynie na konsumpcji! Jak i u mnie, żadnych konserwantów. Polecam wszystkim i co ważne, nie jest drogo bo ceny są porównywalne z normalnymi sklepami gdzie szynka, która została zrobiona z 1 kg mięsa zamiast ważyć po obróbce 80 dkg waży 1,5 kg! Fenomen na skalę światową.
Łukasz Filipiak2 lata temu
Kupiłem pasztet i kiełbasę w słoiku na targach w Łodzi.. Pasztet zakwitł w szafie.. aż kipial.. ochydny smród, wali do tej pory padliną.. Resztę produktów żona wywaliła, by sie nie potruć. Masakra...
Mariusz Mazurek2 lata temu
Jestem mocno zawiedziony, nie jest to żadna produkcja wiejska (chybże z nazwy miejscowości). Opis "wędzimy a nie malujemy" jest niezgodny ze stanem faktycznym w przypadku kiełbasy wiejskiej, która jest parzona (!), a nie wędzona! Do tego była surowa w środku, wygląd jak kiełbasy białej - koło dymu to nawet nie leżała! Pasteryzowana w foli jeszcze na mokro zaraz po wyciągnięciu z wody. Bardzo krótki okres do spożycia! Nie polecam!
Fanka2 lata temu
Wędliny wyborne, bardzo smaczne, swojski smak, prosto z wędzarni, bez konserwantòw, naturalny wyròb. Szczegòlnie polecam kiełbaski w słoiku oraz kiełbasę jałowcowa.
Marcin Stanibuła2 lata temu
Bardzo dobrej jakości wędliny! Zawsze świeże i w przystępnej cenie. Polecam każdemu kto szuka dobrej jakości wędlin bez tony konserwantów. Polecam Kiełbasę Jałowcową!
- Oczywiście że "Wędzimy, a nie Malujemy" i tego się trzymamy od początku! Chciałbym potwierdzić te słowa załączonymi zdjęciami naszych wędzarek, palenisk oraz najprawdziwszego ognia, który powstaje z okorowanego drzewa olchy oraz czereśni (pochodzą z lokalnych lasów). Jeżeli chodzi o kiełbasy to mamy je następujące:
tylko wędzone (pieczone) tj. k. jałowcowa i k. szlachecka,
wędzone i parzone tj. k. rachańska, k. wiejska, k. szefa oraz k. grillowa oraz tylko parzone którą jest kiełbasa biała.
Kiełbasa wiejska jest więc kiełbasą WĘDZONĄ i parzoną (na zdjęciu z kiełbasami pierwsza od spodu). Kiełbasa nie ma prawa być surowa ponieważ podlega ścisłemu monitorowaniu temperatury wewnątrz produktu podczas procesu zarówno wędzenia jak i parzenia i do póki nie uzyska odpowiedniej temperatury wewnątrz nie można zakończyć tychże procesów.
Ponadto kiełbasa nie podlega procesowi pasteryzacji a procesowi pakowania próżniowego którego celem jest odessanie powietrza z wnętrza opakowania i przechowywanie w niskim ciśnieniu, co wpływa na lepsze i dłuższe przechowywanie danego produktu. Pragnę nadmienić, iż w naszej Wędzarni zasadą nie jest pakowanie hermetyczne naszych wędzonek. W przypadku białej kiełbasy chodzi głównie o to żeby nie wysychała zbyt szybko ponieważ wpływa to głównie na jej wygląd. Panie Mariuszu.... kiełbasa biała nie może zostać zapakowana od razu po wyciągnięciu z wody ponieważ jest wtedy zbyt gorąca i NIGDY nie można tego w taki sposób robić. Najpierw jest wychładzana a później pakowana.
Krótki termin przydatności naszych produktów jest spowodowany tym, iż nie dodajemy do naszych wyrobów dodatkowych sztucznych konserwantów oraz innych pierwiastków chemicznych w celu przedłużenia ważności produktu i powinien być raczej traktowany jako atut a nie minus. Jedynymi rzeczami które robimy aby przedłużyć trwałość naszych produktów jest: PEKLOWANIE-WĘDZENIE-SUSZENIE-PARZENIE-PAKOWANIE .
Rozumiem, że Pana spostrzeżenia wynikają z pewnej niewiedzy dotyczącej produkcji tradycyjnych wędlin i wędzonek i mam nadzieję że moje wyjaśnienia przedstawiają szerszy obraz tych spraw. Mam nadzieję że będziemy mogli Pana jeszcze u nas gościć i mimo wszystko przekona się Pan do jakości naszych produktów. Pozdrawiam i serdecznie Pana do nas ponownie zapraszam!
Krystian Podoba