/Lesser Poland Voivodeship/Kuchnia polska

Marzanna i Ryszard Bubka

Droga Oswalda Balzera 17e, 34-500 Zakopane, Polska

Marzanna i Ryszard Bubka
Kuchnia polska
4.7
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
7XPP+3F Zakopane, Polska
+48 18 206 24 61
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: Zamknięty
Wtorek: 12–20
Środa: 12–20
Czwartek: 12–20
Piątek: 12–20
Sobota: 12–20
Niedziela: 12–20
Napisz recenzję
Bartosz Kuczma
Bartosz Kuczma2 lata temu
Chyba najlepsza kwaśnica w okolicy 🍲, bardzo esencjonalny rosół z makaronem, schabowy aromatyczny i świetnie usmażony 🍖. Pierogi Ruskie nadziane, w bardzo dobrym cieście, okraszone standardowo boczkiem. Byczek jak Rysiek lubi zjeść podany z serem i jajkami sadzonymi świetny. Do tego na miejscu robione surówki, pyszne. Najważniejsza chyba w tym wszystkim jest atmosfera tego miejsca i historia zbudowana wokół restauracji. Trzeba to samemu zobaczyć. Polecam gorąco 🙂
Bartosz Rąba
Bartosz Rąba2 lata temu
Czasami do restauracji trzeba swoje odczekać ale to właśnie sprawia, że restauracja ma swój klimat. Jedzenie bardzo dobra, adekwatne do swojej ceny. Miejsce napewno trzeba odwiedzić gdy się jest w Zakopanem. Myślę jednak że ponowny powrót jest opcjonalny bo to miasto ma dużo pysznych restauracji do zaoferowania. Zamówiłem pierogi z jagodami, farsz był nie za słodki, dużo jagód a ciasto perfekcyjne. Także to co lubi Rysiek (czyli mięsko z krówki pokryte jajkiem i serem) bardzo dobre. Placki ziemniaczane oraz bryzol poprawny i smaczny.
Łukasz Leszman
Łukasz Leszman2 lata temu
Pyszne domowe jedzenie. Lokal z klimatem. Właściciel Rysiek specyficzny człowiek, lecz pasuje do całości wystroju i muzyki 👍
Ceny jak na Zakopane bardzo dobre, wielkość porcji raczej średnie. Trzeba zamówić dwa dania by się najeść. Największe wrażenie robi kwaśnica, jest aromatyczna zupełnie inna niż w innych restauracjach - pyszna.
Błażej Kasprzak
Błażej Kasprzak2 lata temu
Miejsce z charakterem, powstałe na przekór ogólnie przyjętemu”finansowemu” modelowi prowadzenia restauracji:) Właściciel stawia na swoje zasady i bezpośredni kontakt z klientem, dodając gościnność, umiarkowane ceny i prawdziwą domową kuchnię. Zdecydowanie warto odwiedzić, i prawdopodobnie będziecie musieli poczekać na stolik z wciśniętą w kąt z inną rodziną, co niejako zmusi do rozmowy:) A przecież coraz mniej rozmawiamy:) Zdecydowanie polecam, w takich miejscach przymyka się oczy na wiele rzeczy(a jedzenie jest wyśmienite).
Tomasz Wąsik
Tomasz Wąsik2 lata temu
Miejsce mega z klimatem, Pan obsługujący na prawdę wielki szacunek za dobrą pracę. Pierwszy raz w życiu po zamówieniu maksymalnie po minucie była zupa na stole. Wszystko smaczne i w dzisiejszych czasach świetne ceny 260zł na 8 osób. Kwaśnica to po prostu mistrzostwo!
Hubert Znajomski (uwielbiampandy.blogspot)
Hubert Znajomski (uwielbiampandy.blogspot)2 lata temu
Fajne, lekko oldschoolowe miejsce z domieszkami rocka. Jedne z najniższych cen w całym Zakopanem. Wziąłem placka po zbójnicku i uważam, że to niebo w gębie. Obsługa bardzo miła, a sam wystrój genialny. Dużo ciekawych zdjęć można tu zrobić. A do tego babcia jest tu szefem. Gorąco polecam!
Maestro Czekolady
Maestro Czekolady2 lata temu
Doprawdy nie wiem w czym tkwi fenomen popularności tego miejsca. Nie jestem pewien czy babcia nadal tam rządzi. Schabowy twardy na nim oscypek o podobnej strukturze, surówki mdłe, ziemniaki najlepsze z zestawu. Wnętrze specyficzne - kwestia gustu - taka trochę graciarnia. Pan Ryszard jak człowiek legenda - nie musi się starać więc tego nie robi.
Oskar K
Oskar K2 lata temu
Co tu dużo mówić.. dobre ceny i jeszcze lepsze jedzenie. Co prawda podczas weekendu trzeba chwilę poczekać na stolik, ale z całą pewnością warto! Kwaśnica najlepszą jaką jadłem, a schabowy z oscypkiem też pycha!
Zalecane lokalizacje