/Silesian Voivodeship/Pizzeria

Pizza z Ognia

Powstańców Śląskich 13, 42-400 Zawiercie, Polska

Pizza z Ognia
Pizzeria
4.5
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
FCPF+7V Zawiercie, Polska
+48 571 801 884
pizza-z-ognia.business.site
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: 13–22
Wtorek: 13–22
Środa: 13–22
Czwartek: 13–22
Piątek: 13–23
Sobota: 13–23
Niedziela: 14–22
Napisz recenzję
Beata Michalczuk
Beata Michalczuk2 lata temu
To była miłość od pierwszego wejścia :-)
Bezpośrednio po wejściu pani zaprosiła nas na górę, zajęliśmy stolik i studiowaliśmy menu. Nie należymy do osób które są częstymi bywalcami typowo włoskiej pizzerii więc poprosiliśmy panią o pomoc. Pani ochoczo i z uśmiechem na twarzy przykucnęła obok i zaczęła opowiadać o wariantach pizzy. Nie potraktowała nas z góry dlatego że nie jesteśmy koneserami włoskiej pizzy. Zdecydowaliśmy się na 5-tkę. W oczekiwaniu na "królową" wieczoru delektowaliśmy się przekąską. Na koniec pani zaproponowała że pokaże nam ogródek, który nas zachwycił. Są takie miejsca do których wraca się z przyjemnością i Pizza z Ognia do nich się zalicza. Szczerze polecamy! I pozdrawiamy przemiłą Panią Kasię :-)
Artcher Artcher
Artcher Artcher2 lata temu
Z zewnatrz niepozorna restauracja ale juz otwierajac drzwi widać ze warto wejsc :) Od razu po wejsciu zainteresowanie obslugi pytaja ile osob i pokazują gdzie usiaść. Miło:) Fajny klimat, dobre ceny. A co do jedzenia jedliśmy burgera miesiaca. Ocena może być tylko jedna . Najlepszy burger jaki jadłem w zawierciu i okolicy. Nie ma sobie równych . Polecam w 100%.
Jakub Wodnicki
Jakub Wodnicki2 lata temu
Pizza świetna, bardzo miłe zaskoczenie pizzą miesiąca - uovo piccante. Jeszcze nigdzie w Polsce takiej nie jadłem, a była wyjątkowo smaczna. Czuć tez prawdziwe włoskie składniki. Gwiazdkę kradnie burger w zestawie. Niestety frytki kiepskiej jakości, a sam burger po prostu ok (dużo sosu!). Na przystawkę miło-niemiło, bo na poczekajkę dostaliśmy darmową focaccię, ale jednak była zimna i chyba chwilę już poleżała.
Wiktor
Wiktor2 lata temu
Pizza bardzo dobra, tradycyjna włoska, dużo smacznych i świeżych dodatków. Desery również bardzo dobre, krem brulee delikatne i miło słodkie. Beza wyśmienita z dodatkiem owoców. Obsługa pomocna i miła. Polecam i zachęcam!
Magdalena Fc
Magdalena Fc2 lata temu
Bardzo miło, klimatycznie, przesympatyczna pani kelnerka, która mimo tego, że ogródek zimowy otwarty jest tylko w weekend oprowadziła nas po nim :) na burgery czekaliśmy krótko, a ten czas umiliła nam pyszna przystawka. Lokal z gustem, klimatem i czysty. Burgery były pyszne , a frytki jakieś wyjątkowe! Jesteśmy mile zaskoczeni z mężem i napewno szybko wrócimy by spróbować pizzy :)
Beata _ K
Beata _ K2 lata temu
Pizza bardzo dobra, cienkie ciasto - tak jak lubimy i duży wybór. Atmosfera bardzo przyjazna, obsługa zainteresowana, sympatyczne miejsce.
Heisenberg
Heisenberg2 lata temu
Byłem w poniedziałek z znajomymi w tej pizzeri pierwszy i ostatni raz, jeszcze tak źle po pizzy się nie czuliśmy, jadam przeważnie pizzę Neapolitańską ale to coś to … nie polecam 🤷‍♂️ Pizza okropnie słaba. Wystrój lokalu super ale przydałoby się trochę grzać górę bo w kurtkach siedzieć w zimnie i jeść to nie jest przyjemne. Ps pizza po minucie jest zimna.
Wujek Komin
Wujek Komin2 lata temu
Poszliśmy z żoną ostatnio do tego lokalu. I nie powiem - jest super. Wszyscy bardzo uprzejmi, kelner doradził mi z wyborem rodzaju ostrej pizzy i w sumie doradził dobrze. Fakt - trzeba troszkę własnego researchu, aby wybrać taką pizze, jaką się chce (bo w menu składniki są nazwami własnymi produktów, więc są po włosku), ale jak już się znajdzie to czego się szuka, to człowiek się nie zawiedzie. Ja osobiście jadłem Salsicia di fichi i była świetna. Ostrawa (bo kiełbaska salsicia) i słodki mus z figi - rewelacyjne połączenie. Żona jadła burgera Chicken Czos i też jest super zadowolona.
Lokal jest schludnie urządzony, ale tak jak wspominali moi przedmówcy - trochę nie rozumiem podawania pizzy na papierze do pieczenia i drewnianej podstawce, a nie na talerzu. Biorąc pod uwagę fakt, że pizza jest typowo włoska a wiec na chudym, lejącym się cieście to ukrojenie jej bez ukrojenia papieru jest trochę kłopotliwe.
Jednak mimo wszystko warto tam zajrzeć, mimo nieco wyższych cen niż u konkurencji - jeżeli chce się zjeść faktycznie włoskie produkty, które ktoś musiał sprowadzić z Italii i za nie zapłacić zapewne w euro, to nie ma się co dziwić, że i ceny polskie będą wyższe. Mimo to, warto zapłacić, bo jedzenie jest naprawdę dobre o niepowtarzalnym smaku. To druga pizzeria w tym mieście, oprócz tej na ul. Sienkiewicza, która serwuje potrawy, które faktycznie można nazwać pizzami, a nie wyrobami pizzo-podobnymi dla Januszy, którzy chcą zapchać kałdun i zapłacić 20 zł za 60 cm ciasta z dodatkami.
Zalecane lokalizacje