/Greater Poland Voivodeship/Restauracja

Gorący Piec

14 Lutego 27, 64-920 Piła, Polska

Gorący Piec
Restauracja
4.1
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
4PWV+24 Piła, Polska
+48 514 208 969
goracypiec.business.site
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: 14–21
Wtorek: 14–21
Środa: 14–21
Czwartek: 14–21
Piątek: 14–22
Sobota: 14–22
Niedziela: 14–21
Napisz recenzję
Bartosz Tupalski
Bartosz Tupalski2 lata temu
Jeżeli jesteś spasionym utytym burakiem i widzisz pizzę jako gruby placek z serem i nawalonymi składnikami to daj spokój i nie idź tam bo szkoda czasu na słuchanie twojego marudzenia. Jeśli jednak jesteś w miarę ogarnięty i wiesz coś nieco o świecie a może szukasz nawet pizzy w stylu neapolitańskim to idź tam śmiało bo zaufaj mi ze warto. Pizza jest pyszna. W lokalu panuje pewnien nieład ale to takie włoski. Polecam Gorący Piec każdemu miłośnikowi pizzy!
Monika Wieczorek
Monika Wieczorek2 lata temu
Trzeba to wyraźnie powiedzieć- jesteśmy pizzożercami, więc nie mogliśmy przejść obojętnie obok nowo otwartego miejsca. Wybraliśmy się do Gorącego Pieca w niedzielne popołudnie. Po pierwsze lokalizacja- niedaleko Vivo i deptaku, jak najbardziej na plus. Po drugie wystrój- połączenie surowego (betonowego sufitu) czarnych ścian i drewna- bardzo przyjemne. Do tego piec, który dodaje charakteru. Po trzecie- przemiła obsługa! I w końcu- pizza. Idealnie cienka, z puszystym brzegiem, z dodatkami o na prawdę dobrej jakości (tu wygrywacie ze wszystkimi pilskimi pizzeriami! A nawet zostawiacie je daleko w tyle.). Parma mimo braku sosu przepyszna- szynka parmeńska dodana po upieczeniu, a nie przed jak często (o zgrozo!) jest praktykowane. Ilość parmezanu wystarczająca i w małych płatkach. Carne- sporo pancetty i kiełbaski, sos pomidorowy z wyczuwalnymi pomidorami, również powyżej oczekiwań. Oliwy- bardzo dobre, sposób podania jedynie jest dosyć nietypowy i w sumie nie wiem czy na plus czy minus :). Przepyszne oliwki na przystawkę. Szkoda, że pizza podana na talerzu- dobrym pomysłem byłoby podanie na desce? Byłoby bardziej spójne z resztą wnętrza. I ubolewam nad faktem, że deser to tylko calzone, więc znowu ciasto jak pizza. Przydałoby się może tiramisu? Albo panna cotta czy cannoli? Na pewno wrócimy i na pewno polecimy Gorący Piec! Powodzenia i obyście trzymali taki poziom zawsze :)
Lilith angel
Lilith angel2 lata temu
Nie rozumiem ludzi, ktorzy pisza "dajcie ciasto grubsze" "ubogie składniki" Dla tych wszystkich ograniczonych, tam podaja pizze Neapolitańska, ona charakteryzuje sie mała iloscia składnikow, cieńkim ciastem a we Włoszech Nigdy nie podaja sosu pomidorowego do tej pizzy,tylko oliwe lub ocet balsamiczny. Goracy Piec znalazł nisze na rynku, pizze inna niz tradycyjne grube tłuste cisto z masa podrzednych skladnikow. Ludzie zwiedzcie troche swiata, poznajcie inne smaki i kuchnie i wtedy sie czepiajcie. A co do makaronów czas oczekiwania 30min bo robia na świeżo dlatego sie czeka a maja pyszne makarony. Pizza bardzo dobra bo właśnie inna niz wszystkie w Pile. Jakby zmienili menu na grube ciasta, to lokal straciłby na orginalności. Polecam

Re: lokal zamkniety na stałe.
Diana Ł
Diana Ł2 lata temu
Pizza idealna, wszystkie potrawy smaczne. Lokal ładny, czysty, dobra lokalizacja, właściciel bardzo miły. Obsługa (kelnerki) fatalna, podały pizzę a po 10 minutach i wielu upomnieniach dopiero talerze i sztućce, o oliwie można pomarzyć. Godziny otwarcia lokalu ciągle opóźniane, często zamknięte, problemy z dowozem (dowóz zaczyna się późno, bardzo długo się czeka na zamówienie i nie można płacić kartą).
Magdalena Pierko-Kęsy
Magdalena Pierko-Kęsy2 lata temu
Miejsce, którego w Pile zdecydowanie brakowało. Luźna, nieskrępowana atmosfera. Stoliki wewnątrz i na zewnątrz. Tutejsza pizza charakteryzuje się bardzo dobrym ciastem, długo utrzymuje ciepło. Karta zbudowana w rozsądny sposób - nie przytłacza ilością pozycji, a jednocześnie każdy amator pizzy powinien coś dla siebie znaleźć: jest klasyczna pizza neapolitańska z sosem pomidorowym, bianca, calzone, foccacia oraz sałatki. Na stronie internetowej pizzerii można także doszukać się wzmianki na temat wzbogacenia oferty o pasty. Plus, wielki plus za przepyszną kawę mrożoną.
Na chwilę obecną najlepsza pizza w mieście, która zdetronizowała pizzę z pobliskiej restauracji 'Benvenuti in Italia'.
JustxxxRaV
JustxxxRaV2 lata temu
Polecam zmienić jak najszybciej na pizze tradycyjną, bo tej pizzy wiele osób nie nazwało by nawet pizzą. Co otrzymujemy? 95% pizzy to same ciasto czyli goło i sucho, a sosy? Oliwa i czosnek w płynie podawane w szklanych naczyniach, które klient jeden po drugim dostaje te same, a skad mam wiedzieć czy jakaś świnia przede mną do tego nie napluła? Lokal bardzo zadbany, a obsługa bardzo dobra, tylko te jedzenie - wiele osób mówiło o tym że pierwszy i ostatni raz. Polecam dodać do menu pizze tradycyjną z grubszym troszkę ciastem - ciasto jest wyjątkowo dobre, inne niż gdziekolwiek. Pizza w Gorącym Piecu wydaje się być pizzą dla ludzi ze ścisłą dietą na odchudzanie, dodajcie do menu pizze z tym samym ale grubszym ciastem, dużo sera i mięsiwa i wzzyscy będą zadowoleni ☺️
Marek Kulesza
Marek Kulesza2 lata temu
Byłem dzisiaj z ciekawości i powiem szczerze że szału nie ma. Menu ubogie, pizza jest tylko w jednym rozmiarze i na początku nie wiadomo w jakim, dopiero jak zobaczyłem obok na stoliku. Sama pizza w smaku dobra i tylko dobra, po nowym lokalu chciało by się czegoś wiecej, cienkie ciasto i mega grube brzegi. Cenowo jak wszedzie, chociaż za 2 małe butelki 7up (200ml) zaplacilem 11zł, az strach pomyśleć ile kosztowalo by 0,5l, ogólnie raczej wiecej tam nie zawitam, chyba że usłyszę a jakiś zmianach.
Jarek Jelonek
Jarek Jelonek2 lata temu
Bardzo klimatyczna włoska pizzeria z przepyszna pizza na cienkim cieście. Niesamowite składniki, świeże i smaczne. Menu nie spowoduje bólu głowy a wybrać można pomiędzy podkładem pomidorowym lub oliwa. Dla chętnych zamiast ciężkich sosów majonezowych oliwa czosnkowa a do tuńczyka cytryna. Polecam to nowe i warte odwiedzenia miejsce!!!
Zalecane lokalizacje