/Łódzkie Voivodship/Restauracja

Trattoria Bandiera Italiana

Pabianicka 115 wjazd, Familijna 26, 93-494 Łódź, Polska

Trattoria Bandiera Italiana
Restauracja
4.2
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
PCCQ+5J Łódź, Polska
+48 578 586 928
trattoria-lodz.pl
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: 13–21
Wtorek: 13–21
Środa: 13–21
Czwartek: 13–21
Piątek: 13–22
Sobota: 13–22
Niedziela: 13–21
Napisz recenzję
Aron Piechocki
Aron Piechocki2 lata temu
Naprawdę smaczna pizza, ciasto kruche ale nie spalone,wierzch obfity ale trzymający się na pizzy, zupa kalafiorowa szybko się skończyła, deser tarta cytrynowa idealnie zamknęła obiad serdecznie polecam
D ESSS
D ESSS2 lata temu
Miłość do gotowania czuć w każdym daniu. Chapeau bas dla Szefowej kuchni. Dawno nikt nie zrobił mi takiej przyjemności. Za dwa tygodnie wracam 😉
Daria Przybysz
Daria Przybysz2 lata temu
Miejsce niepozorne, ale z wielką pasją. Pizza była rewelacyjna, włoska, chrupiące brzegi, prosto z pieca! Dodatki świeże i gustownie dobrane, tworząc wiele oryginalnych kompozycji pizzy.
Przemiła obsługa, młody kelner, z szerokim uśmiechem witał nas już w progu. Potrafił doradzić i zapewnić nam na wejściu rozgrzewające napoje.
Warto też spróbować przystawek, pieczywo własnego wypieku to duża zaleta restauracji.
Polecamy bardzo!!
Wet Panda
Wet Panda2 lata temu
Przez pomyłkę otrzymaliśmy pizzę Diavolo Picante zmiast Diavolo, lecz po poinformowaniu o pomyłcę szybko otrzymaliśmy zamawianą pizzę. Pizza dojechała cieplutka i bardzo smaczna. Widać, że pizzeria bardzo się stara. Polecamy 5/5
Magda
Magda2 lata temu
Pyszne jedzenie: gnocchi z rzodkiewka + gnocchi z kalafiorem + pizza z karczochami (najlepszy sos pomidorowy na pizzy jaki jedliśmy). Bardzo miła obsługa, przyjemny ogródek :)
Jjay Pajek
Jjay Pajek2 lata temu
Uważajcie na to miejsce. Nas przyciągnął status "restauracji po rewolucjach" i niestety zbyt pochopnie przeczytaliśmy opinie (obyś ty odbiorco, był mądrzejszy). Po kolei: przystawka - Bruschetta con pomodori. Pieczywo własnego wypieku, to dwie kromki chleba podgrzane w piekarniku, pomidory ok, ale podane jako DIY. Zupa: brodo di carne, nie była ani zła, ani dobra - najbardziej nijaka jaką jadłem, a w dodatku tortellini w środku smakowało jak te ze sklepu z owadem. Makaron tragedia... zupa carbonara, zdjęcia oddają jej jakość. Tyle dobrze ze makaron był al dente, chociaż nie rozumiem dlaczego wybrali makaron jajeczny? Risotto bez smaku, a polędwica zarżnięta, jak by była gotowana w zupie i dodawana do ryżu. Podsumowując jedzenie jak ze słabego baru mlecznego w cenie włoskiej restauracji. Żałuję, że nie zrobiłem zdjęć wszystkim daniom bo wszystkie wyglądały żałośnie.

Obsługa i czas oczekiwania również pozostawiają wiele do życzenia, tak jak widać w reszcie opinii.
Jakub Szymczak
Jakub Szymczak2 lata temu
Ogólnie można się najeść i smakuje. Moje danie - makaron z krewetkami bardzo dobre, świetnie zrobione krewetki. Makaron mógłby być trochę twardszy ale ogólnie na duży plus. Natomiast Ravioli con nduja w smaku były naprawdę dobre, jednak ravioli były zbyt grube, twarde i nieco gumowate. Poza tym wnętrze lokalu jest bardzo ciemne i przez to mało przytulne.
Daniel Pokora
Daniel Pokora2 lata temu
Niestety niedobra pizza,składniki słabej jakości ( oliwa , ser na pizzy) , nie polecam
Odpowiedź na odpowiedź właściciela :
Bardzo doceniłbym smak prawdziwej mozarelli w kulce - niestety ser na pizzy ma smak taniego słodkawego sera, oliwa ma smak taniego oleju a salami taniej wędliny.
Kilka lat temu ( przed pandemią ) ta pizza była naprawdę pyszna - teraz rozczarowanie.
Zalecane lokalizacje