/Łódzkie Voivodship/Restauracja

Zielona Górka

Zielona 8, 95-200 Pabianice, Polska

Zielona Górka
Restauracja
4.6
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
M87R+H4 Pabianice, Polska
+48 664 499 998
zielonagorka.com.pl
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: Zamknięty
Wtorek: Zamknięty
Środa: 16–23
Czwartek: 16–23
Piątek: 16–23
Sobota: 13–23
Niedziela: 13–21
Napisz recenzję
Monika Janicka
Monika Janicka2 lata temu
Pierwsza wizyta i zapewne nie ostatnia, miejsce klimatyczne, pomimo tego że nie mieliśmy rezerwacji znalazło się dla nas miejsce po 15 min(niedziela ok 16:30) pizza przepyszna, obsługa bardzo pomocna,wie co oferuje - zna użyte produkty i chętnie doradzi. Myślę że dobrym pomysłem byłyby zapaski kelnerskie bo w pierwszym momencie ciężko się zorientować czy to goście czy obsługa. Ciężko zaparkować z racji dużego zainteresowania ale to nas nie odstraszyło🙂Lokal warty polecenia
Krzysztof G
Krzysztof G2 lata temu
Obserwuj profil na Instagram: @eat_or_hate

Pizze mega dobre, w dodatku - najszybciej podana pizza EVER!

Zamówiliśmy:

• PIZZE:
- „Tartufata”: Crème Fraiche z serem Gruyere, nduja, mozarella di Bufala, krem truflowy, bazylia, pieczarki, oregano: bardzo smaczna, aromatyczna pizza, na białym - pysznym sosie. Wyczuwalny smak trufli - to była wg mnie najpyszniejsza pizza ze wszystkich zamówionych!🥇 Chociaż wszystkie były pyszne!
- „Diavola” bianca: salami Ventricina, Crème Fraiche z serem Gruyere zamost pomidorów: jedna z najlepszych pizz z salami jakie jadłem, idealna!💥
- Margherita di Bufala D.O.P.: pomidory San Marzano, mozarella di Bufala D.O.P., świeża bazylia, oliwa E.V.O.: bardzo dobra, kremowa, świeża. Polecam!

Obsługa bardzo miła, szybka.
Łukasz Modrzejewski
Łukasz Modrzejewski2 lata temu
Warto było przyjechać z Łodzi i warto było poczekać około godzinki na pizzę (niedzielne popołudnie). Lokal przyjemny, chociaż wnętrze nie za duże, w letniej porze sytuacje ratuje ogródek. Można obserwować pracę „kuchni”. Obsługa bardzo sympatyczna. Pizza jak dla mnie rewelacyjna, ciasto, jak niektórzy narzekają - „płynne” dla mnie idealne, takie właśnie uwielbiam. Zresztą zawsze mogą bardziej wypiec. Dotychczas jadłem pizzę z ziemniakami (Primavera), świetne połączenie i również niebanalną z cytryną (Sorentino). Niby proste połączenia i składniki ale robią robotę. Na kolejny raz zostawiam sobie pizze smażone, a co! Na pewno tam wrócę 😁
Jacek Kabziński
Jacek Kabziński2 lata temu
Warto było jechać spory kawałek z Łodzi. Pizza AVPN jest bardzo, bardzo ciekawa. Nie mogę powiedzieć, że najlepsza jaką w Łodzi i okolicach dwa się zjeść, ale zdecydowanie unikalna i warta spróbowania. Za to najlepsza jest frita, koniecznie spróbujcie, bo lepszej nigdzie nie jadłem.
Samo miejsce jest ładne, dobrze zorganizowane, obsługa ok, fajne drinki, dobre desery. Trochę kiepska kawa (espresso).
Ogólnie zdecydowanie warto.
S D
S D2 lata temu
Pojechaliśmy do Pabianic zachęceni opiniami. Jadło tu wiele znanych osób, pizzeria zdobywa nagrody, wyróżnienia, więc postanowiliśmy to sprawdzić osobiście. Kiedy przyjechaliśmy, było wiele wolnych stolików, bez problemu usiedliśmy, kelnerka przyniosła karty. Niestety pani o nas zapomniała. Po nas przyszły kolejne osoby, zostały obsłużone, a my nic. W końcu wybrałam się do baru, aby się przypomnieć. Normalnie byśmy już wyszli, gdyby to była Piotrkowska i duży wybór lokali, ale skoro już tu dotarliśmy, chcieliśmy zjeść. Dostaliśmy swoje pizze, napoje i tu niestety wielkie rozczarowanie. Mój talerz śmierdział starą ścierką. Chłopaki stwierdzili, że trzeba było jechać na obiad do ikei. Szkoda, że właściciele lepiej nie dobierają pracowników, bo to oni psują dobry zamysł. Czy jeszcze skorzystamy? Nie. Czy polecam jechać z Łodzi? Nie. W Ferment&Krany, pizza równie dobra, a może lepsza, a obsługa profesjonalna.
Karola J
Karola J2 lata temu
Przy okazji pobytu w Łodzi postanowiłam poszukać neapolitańskiej pizzy i trafiłam do Pabianic 😀. Nie zawiodłam się! Pizza przepyszna, dokładnie taka jakiej oczekiwałam. Do tego dobre wino i świetna lemoniada. Sam lokal spory, dwupoziomowy, z ogromnym ogródkiem. Klientów w weekend bardzo dużo więc polecam rezerwację. Ceny normalne.
Stanisław Kotecki
Stanisław Kotecki2 lata temu
Pizza jest przepyszna! Ciasto w punkt - nie za cienkie nie za grube. Wyśmienity sos pomidorowy i mozzarella. Sporo bazylii, co nie jest takie oczywiste, bo często pizzerie dają jeden listek.
Duży plus za ostre noże.

Ceny dosyć spore - pizze od 29 zł, margherita 32 zł, reszta około 40+.

Wnętrze bardzo klimatyczne, milutko zarówno w środku jak i na zewnątrz.

Polecam wizytę poza godzinami szczytu, w sobotę o 13:30 czekaliśmy na dania 10 minut
Klaudia Rogowska
Klaudia Rogowska2 lata temu
Wspaniałe miejsce! Pizza przepyszna, chyba najlepsza jaką jadłam 😍 Czas oczekiwania nie był długi, ceny adekwatne do jakości dań. Lokal ładny i czysty. Obsługa miła, nic nie mogę zarzucić! Z chęcią jeszcze tutaj wrócę, serdecznie polecam 🙈
Zalecane lokalizacje