/Łódzkie Voivodship/Restauracja

Restauracja Miód i Wino

Obwód warowny, Władysława Jagiełły 1, 97-330 Sulejów, Polska

Restauracja Miód i Wino
Restauracja
4.3
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
9V8H+2Q Sulejów, Polska
+48 44 714 61 00
hotelpodklasztorze.pl
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: 12–22
Wtorek: 12–22
Środa: 12–22
Czwartek: 12–22
Piątek: 12–22
Sobota: 12–22
Niedziela: 12–22
Napisz recenzję
Michał Adamczewski
Michał Adamczewski2 lata temu
Dania bardzo dobre i ciekawe. Kociołek z dziczyzną smaczny ale niewygodny w jedzeniu - jest na podgrzewaczu ale zamiast talerza dostajemy miseczkę. Desery z piękną prezencją ale niewyróżniające się smakiem.
Dzień drugi - wzięliśmy bigos, chleb ze smalcem oraz zupę piwną z serem. Zupa godna polecenia, nie była ciężka jak się spodziewaliśmy. Dodatkowo restauracja serwuje bardzo dobre piwa.
Romantyczna kolacja jest zaplanowana na 20 i składa sie z czterech dan - stanowczo za duzo jak na tą porę. Przystawka ratatouille z guacamole i bagietką dobre, ale danie jest podawane zimne. Zupa rybna zaskakująco dobra, również z bagietką. Na główne danie pieczone gęsie udo z kluskami śląskimi i kapustą - trafione połączenie. Zwieńczeniem jest deser składający się z owoców z bitą śmietaną i lodami - również godne polecenia. Od siebie dodam, że jeżeli jest taka możliwość po przełóż kolację na wcześniejszą godzinę.
Malwina Banan
Malwina Banan2 lata temu
Odwiedzamy restauracje raz na jakiś czas za każdym razem dając jej szansę. Tiramisu ochyda nieziemska- nie polecam w stosunku do innych deserów, na szczęście było z menu sezonowego. Sernik przeciętny, to brązowe widoczne na zdjęciu super. Dania główne- nie bardzo jest w czym wybrać. Brak informacji od kelnera o skali ostrości makaronu. Osobiście podchodziłam do tego makaronu po raz drugi ale nie było możliwości zakupu wersji łagodniejszej. Makaron z oliwą super- szkoda że tak przeciętnie za taką cenę. Specjały ze spiżarni rewelacja. Piwo jak chcieliśmy wybrać to okazywało się że nie ma. Obsługa miła. Reasumując my tam wrócimy ale głównie do spa i strefy grillowej
Ewelina Baran
Ewelina Baran2 lata temu
Bardzo dobre jedzenie, świetna obsługa. Wybraliśmy te restauracje głównie przez wzgląd na naszą dwuletnią córkę i to był dobry wybór - zjadła wszystko! A plac zabaw pozwolił mamie nacieszyć się deserem.
Anna Daria Nowicka
Anna Daria Nowicka2 lata temu
Restauracja Miód i Wino znajduje się w murach XII – wiecznego Opactwa Cystersów w Sulejowie w hotelu Podklasztorze. Z napojów polecam warzone na miejscu rzemieślnicze piwo pszeniczne i pils (jest też kilka rodzajów ciemnych i wędzone!), rewelacyjny Maliniak (miód pitny malinowy) podany na kostkach lodu lub jako grzaniec, jałowiec z chmielem (przypomina podpiwek) i nalewka wiśniowa.
Na przystawkę deska serów i wędlin z chlebem cysterskim (chleba mogliby dawać więcej...). Bardzo dobry był rosół z gęsi. Chłodnik robił mniejsze wrażenie ale też był ok. Jako dania główne: golonka z dzika w glazurze z piwa, miód i puree z selera, gęś konfitowana z pampuchem, czerwoną porzeczką i czerwoną kapustą oraz polędwiczka wieprzowa z kuskusem perłowym. Są też słynne sandacze z Jeziora Sulejowskiego. Pyszny był deser - gateau czekoladowe z truskawką i gałką lodów. W recepcji można zakupić miody pitne, dżemy, świece z maturalnego wosku pszczelego i inne robione tu produkty! W klatce przy parasolach mieszka piękny, czarny, oswojony królik:)
Zaletą są też piękne, zabytkowe wnętrza hotelu i restauracji oraz duży ogródek z parasolami i widokiem na kościół cystersów.
Warto wejść do kościoła cysterskiego znajdującego się obok. Przepiękne zielone ołtarze! Super wygląda też galeria drewnianych rzeźb na powietrzu.
Anna Gorczycka
Anna Gorczycka2 lata temu
Odwiedziliśmy restaurację dwa razy podczas urlopu. Obie wizyty bardzo udane. 1 obiad: pyszne potrawy oparte na świeżych, dobrej jakości składnikach. 2 "kawa" z deserem: przystawka avocado ze szpinakiem, ciasteczko z lodami i musem, wszystko pyszne, świeże i ładnie podane. Piwka degustacyjne bardzo fajne. No i oczywiście uroczy, profesjonalny i bardzo cierpliwy kelner (młody chłopak w okularach).
Przy restauracji placyk zabaw dla dzieci, duża przestrzeń i dwa słodkie króliki 😊
Karol Dąbrowski
Karol Dąbrowski2 lata temu
Pyszne piwo, dobre jedzenie i bardzo miła obsługa 🤓 Do tego różne własne wyroby w stylu powidła, pasztety, wędliny czy pieczywo. Polecam bo warto. Okolica też jest urocza. 😎
Michał Kowalski
Michał Kowalski2 lata temu
Od czego zacząć? Może od słów: Uczta podniebienia. Jedzenie: nawet niby zwykła pajda chleba ze smalcem smakuje rewelacyjnie. Regionalne alkohole jak piwa czy miody pitne szczyt rozkoszy. A do tego wspaniała i uprzejma obsługa: Pan Michał (kelner) przekazał nam bardzo obszerna wiedzę na temat dostępnych piw i miodów pitnych. Pozdrawiam Pana Michała. POLECAMY i na pewno wracamy.
Krzysztof Blatkiewicz
Krzysztof Blatkiewicz2 lata temu
Wspaniała kuchnia dla najbardziej wybrednych glodomorkow...rybka w punkt podana na ziemniaczanym puree wraz z dodatkami ktore w naturalny sposób dosalaja rybkę podbijając jej smak .... Profesjonalna obsługa Pana Michała pozwoli na dobór odpowiedniego alkoholu na każdy nastrój zblokanego wędrowca .... Powrócę z przyjemnością
Zalecane lokalizacje