/Lower Silesian Voivodeship/Restauracja

Restauracja Alfredo - Szklarska Poręba

1 Maja 15, 58-580 Szklarska Poręba, Polska

Restauracja Alfredo - Szklarska Poręba
Restauracja
4.5
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
RGGG+38 Szklarska Poręba, Polska
+48 516 577 227
alfredo.com.pl
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: 12–22
Wtorek: 12–22
Środa: 12–22
Czwartek: 12–22
Piątek: 12–22
Sobota: 12–22
Niedziela: 12–22
Napisz recenzję
Arkadiusz Ludwiczak
Arkadiusz Ludwiczak2 lata temu
Restauracja szczerze mówiąc nas zawiodła. Pizza średnia, najbardziej nam nie odpowiadało ciasto. Zupy wyszły już trochę lepiej, co ważne były gorące co uważam za plus. Grzaniec i piwo dobre.. ale w innych miejscach można mieć więcej za mniej.. a skoro o tym mowa to restauracja jest według mnie droga. Nie chodzi mi o to ze mnie nie stać na jadanie tutaj, tylko bardziej w sensie ze ceny jakie tam widziałem sprawiają ze wymagałbym więcej od tego co mi dano. Nie mam zastrzeżeń co do obsługi, stąd tez pozostawiliśmy napiwek.
Cezar Orłowski
Cezar Orłowski2 lata temu
Przepyszne jedzenie i miła obsługa. Zupa krem z pomidorów przepyszna - lepszej nie jadłem. Będziemy tam wracać.
[Edit] Wizyta numer 3: Burger Alfredo , który tak wszyscy zachwalali nie przypadł mi do gustu kompletnie, mięso było za mocno przesmażone. Pizza Quatro miała bardzo nie równo rozłożone składniki - scypki były praktycznie tylko na jednej stronie pizzy zamiast rozrzucone po całej.
Dariusz W.
Dariusz W.2 lata temu
Centrum Szklarskiej Poręby więc ceny nieco wyższe. 48 PLN za burgera to kwota, którą wydam raz i już drugi raz nie zdecyduję się na niego. Dlaczego nie dałem 5 gwiazdek? Przez kilka zgrzytów.

Przed wejściem do lokalu widnieje tabliczka, żeby tutaj poczekać na obsługę. No to czekamy. Dwóch panów kelnerów w wejściu 3m dalej nas widziało ale coś się namawiali jakby losowali, kto ma nas "załatwić". Przyszedł młody pan, który zapytał jakoś tak nieszczęśliwie czy my tu czekamy. No raczej.

W każdym razie usiedliśmy na ogródku bo w środku było wszystko zajęte. W radowaniu się z nadchodzącego posiłku przeszkadzały latające osy. Rozumiem, że to nie wina lokalu czy ich zła wola. Ale jednak ich ilość powodowała że każdy kęs czy łyk trzeba obejrzeć żeby nie było jakiej tragedii. Jakoś damy radę. Opędzamy się od czasu do czasu i jakoś to będzie.

Kolejna sprawa to hałas. Ja rozumiem, że to główna ulica Szklarskiej Poręby i nie będzie ciszy, ale wściekłe auta i motocykle ruszające z kopyta jakby kierowca chciał ukarać pieszych, że przez nich musiał się zatrzymać na przejściu, powoduje że nie można się zrelaksować ani skupić na rozmowie z towarzyszem po drugiej stronie stolika. Tak, to nie jest wina lokalu. Ale wpływa na komfort przebywania w lokalu. Sorry.

Co do jedzenia, bo to główny cel tej wizyty, to było okej. Burger spoko. Bułka rozmiękła się od mokrych warzyw pod koniec. Mięsko mogło być lepiej doprawione ale nie było źle. Frytki całkiem dobre. Sałatka to miły dodatek i też smakowała. Dobry sos w sałatce. Piwo bezalkoholowe to Carlsberg. Nic szczególnego jak to w piwie dla mas, ale na plus zasługuje zaserwowanie w markowym kuflu (to wcale nie jest takie oczywiste w naszym kraju). Cena piwa podobnie jak cena burgera. Próg bólu. Pizza była dobra, poprawna i przyjęła się bez żadnych sensacji żołądkowych. Żona zachwala, że smakowała do ostatniego kęsa.
Piotr Buła
Piotr Buła2 lata temu
Lokal bardzo przyjemny. Wieczorem pełen gości. Menu w necie bylo droższe niż to co zastaliśmy na miejscu. Stek ribeye... w necie 120zl na miejscu 98zl. Byc moze obniżyli ceny po sezonie. Kelner nie byl w stanie powiedzieć niż o housewine... poza podaniem koloru i że wytrawne. Białe wino bylo nie do wypicia. Mule z czosnkiem przepyszne. Sałatka z krewetkami też bardzo dobra. O 22.20 zasugerowano nam że porą na nas choć Obsługa byla uprzejma.
Beata Wilk
Beata Wilk2 lata temu
Najlepsza wloska restauracja w Szklarskiej Porebie. Przy glownej ulicy. Serwis zblizony jak w restauracji z gwiazdka Michelin. Jedzenie swieze i przyrzadzane na zamowienie. Kelner z kazdym podanym daniem tlumaczyl nam jak je jesc prawidlowo. Kelner poswiecil duzo czasu na obsluge naszych dzieci ktore siedzialy przy osobnym stoliku, dzieci czuly sie jak gwiazdy. Obslugiwal ich jak doroslych. Wystroj nowoczesny i wszystko dopasowane do siebie. Z ulicy budynek wogole nie wyglada na nowoczesny i zachecajacy, w srodku jest inaczej. warto jest wejsc i zobaczyc a napewno sprobowac jedzenia.
Dan Z
Dan Z2 lata temu
Restauracja położona tuż przy ulicy, dosyć ruchliwej. Wybór między ogródkiem a wnętrzem restauracji wydaje się być oczywisty. Niestety klima nie działa. Siedzimy zatem na zewnątrz, a oczekiwanie na zamówione potrawy "umila" stara włoska muzyka i odgłosy ulicy. Czas oczekiwania na zamówienie z karty ok. 20 minut. Tyle narzekania. Filet z grilla niesamowicie soczysty, podany z sałatką z pysznym sosem oraz masłem czosnkowym . Pene ze szpinakiem i kurczakiem delikatne, mięso mogłoby być miejscami bardziej miękkie, ale nie jest źle. Tagliatelle z borowikami mistrzostwo. Często bywając w różnych restauracjach próbuje tych samych potraw. Często są to podobne smaki lub też całkiem różne mimo tych samych składników. Tutaj mamy do czynienia z moim zdaniem najlepiej podanym filetem oraz tagliatelle. Stąd 5 gwiazdek. A że jeżdżą samochody, niech jeżdżą. Nawet nie zauważyłem jedząc to skądinąd wspaniałe jedzenie.
JULIA PROFESSIONAL
JULIA PROFESSIONAL2 lata temu
Bardzo dobra jedzenie ze sprawnie wydającą dania kuchnią
. Obsługa zorganizowana, dania do 20 minut pomimo ciągłego ruchu i kolejki przed lokalem co tylko świadczy o popularności miejsca. Na dużą 5 z +.
Kamila Banaszuk
Kamila Banaszuk2 lata temu
Fantastyczna obsługa, świetne jedzenie. Gorąco polecam 😊
Edit: Tym razem, deser 😊
Tiramisu- mistrzostwo świata
Pana cotta- niebo w gębie.
Powtórzę się, ale obsługa najwyższych lotów - klient czuje się zaopiekowany, dopieszczony i dobrze poinformowany.
P. S. Dziękuję za komplement. Błyskotliwy komentarz w tych czasach zawsze na plus 😊
Zalecane lokalizacje