/Lower Silesian Voivodeship/Restauracja

Aksameet Bistro Restauracja

Dawna Pralnia, Krakowska 180, 52-015 Wrocław, Polska

Aksameet Bistro Restauracja
Restauracja
4.8
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
33JH+RH Wrocław, Polska
+48 509 842 628
aksameet.pl
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: Zamknięty
Wtorek: 16–22
Środa: 16–22
Czwartek: 16–22
Piątek: 16–22
Sobota: 14–22
Niedziela: 14–20
Napisz recenzję
Staneg
Staneg2 lata temu
Wspaniała restauracja. Przepyszne jedzenie.
Takie przepyszne co dupe urywa. Nienaganna obsługa, bardzo dobre wino. Swieczki, kieliszki i elegancka zastawa. Do tego fajne nagłośnienie, nastrojowa muzyka.
Po pierwsze...
Tatar - totalna miazga. Siekany ręcznie, zalany aromatyczna oliwa, chrupiąca komosa w środku i grzybki, których nazwy nie znam. Re-we-la-cja!
Bulion rybny - co za aromat!
Gicz jagnięca i szponder wołowy jako danie główne. Pietruszkowo orzechowe pure! Wow! Wow! Wow!

Byłbym zapomniał o ceviche! Omg!
Pozdrawiam kucharzy, obsługę i nie mogę się doczekać okazji na którą kogoś do tego wspaniałego lokalu zaproszę! Dziekuje za kulinarna wycieczkę!
Magdalena Wróbel
Magdalena Wróbel2 lata temu
Miałam okazję zjeść tutaj wyjątkowo pyszną kolację. Dania były dopracowane w każdym szczególe, smaki idealnie się dopełniały, nic nie znalazło się na talerzu przez przypadek. Najmocniejszą pozycją był tatar i kalmar (miękki, jak masełko!). Do dziś pamiętam też smak deseru - tak wyśmienitej bezy nie jadłam nigdzie indziej. Obsługa bardzo kompetentna, wystrój klimatyczny. Widzę, że menu już zdążyło się zmienić - to dobry argument za tym, żeby ponownie u Was zawitać!
G Pasdas
G Pasdas2 lata temu
Ciekawy sposób przyrządzenia i estetyczne podanie dań na plus, przecudowna ceramika. Obsługa bez zastrzeżeń, po wystroju spodziewałem się więcej (w oczy kłują mocno tandetne obrazy, ale to raczej odczucie subiektywne), ogólnie wnętrze bez klimatu. Co dla mnie najważniejsze- smak dań- mocno rozczarowujący, może ze względu na oczekiwania? Z dwóch zamówionych przystawek oraz dwóch dań głównych jedna przystawka okazała się bardzo smaczna. Pozostałe bez charakteru, skąpo doprawione, wręcz lekko mdłe, choć przyrządzone bardzo starannie, to trzeba przyznać. Raczej nie wrócę, głównie ze względu na osobiste odczucia dotyczące stosunku ceny do smaku potraw.
Bartosz Zabłotny
Bartosz Zabłotny2 lata temu
Przepyszne jedzenie, bardzo miła i pomocna obsługa. Czułem się jak w domu 😊 restauracja jest bardzo kameralna, nie ma przez to tłoku. Wystrój bardzo szykowny i z klasą mimo dość nieoczywistej lokalizacji. Najlepiej zrobić wcześniej rezerwacje. Idealne miejsce na randkę ;)
Miły gest w postaci małego poczęstunku przed daniem głównym aby pobudzić kubki smakowe. Stek z antrykotu PETARDA! Najlepszy jaki jadłem we Wrocławiu. Gnocchi z podgrzybkami niebo w gębie. Na pewno będziemy przychodzić częściej :)
Oskar
Oskar2 lata temu
Jedzenie przepyszne, lokal bardzo klimatyczny, przemiła obsługa i Pani manager. Obok jest park także wszystko składa się na opinię, że jest to świetne miejsce na niedzielny obiad.
Dyspozytor PR
Dyspozytor PR2 lata temu
Dziś 24.01.2023r kolejna moja wizyta w tym cudownym miejscu. Dobry duch tej restauracji sama właścicielka dziś obchodzi urodziny. Z tego miejsca składam najserdeczniejsze życzenia. W kolejne miłe zaskoczenie smakowe. Kurczak w nowej odsłonie smaków oraz godny polecenia dorsz w niebanalnej glazurze słodko słonej z genialnym pure z selera z fasolką. Wszystko to wzbogacone genialnym winem gruszkowym które idealnie schłodzone jest pół słodkie natomiast w trakcie ogrzewania się robi się coraz bardziej wytrawne. Jednym słowem Genialna restauracja autorska z doskonałymi niebanalnymi daniami, które zaskoczą nawet najbardziej wybredne podniebienia. Polecić można tutaj wszystko. Począwszy od deski pysznych wędlin własnej roboty z idealnie dopasowaną konfiturą, poprzez deskę serów pochodzących od Dolnośląskich producentów, poprzez rewelacyjne dania główne a na wyśmienitym deserze w postaci sorbetu ogórkowego kończąc. Szczerze polecam każdemu. Edit kolejna wizyta jedna z wielu w dniu 07.10.2022 postaraliśmy się spróbować prawie wszystkich z nowego jesiennego menu. I uczciwie stwierdzam wszystkie przystawki są mega. Na wybitną uwagę zasługuje sałatka z edamame, tatar z polędwicy wolowej w nowej odsłonie, bułeczka bao oraz własnej produkcji wędliny oraz sery lokalne. Wszystko wsparte doskonałym w smaku winem gruszkowym. Teraz czas na dania główne. Myślę, że będą równie genialne jak przystawka. Szczerze polecam to miejsce nawet najbardziej wybrednym krytykom kulinarnym.
AKB colours
AKB colours2 lata temu
Słyszałam kilka bardzo dobrych opinii o tej restauracji i dzisiaj wybrałam się z córką.Potwierdzam -wyszukane,bardzo smaczne dania.Przemiła obsługa .Plusem jest sympatyczna,zapewne Pani właścicielka,która rozmawia z Klientami -niczym we włoskich trattoriach. Największe wrażenie zrobił na mnie sorbet-lekki,orzeźwiający i wyszukany.Szczerze polecam:)
Paulina Niedźwiedź
Paulina Niedźwiedź2 lata temu
Miałam okazje być w restauracji w czasie restaurant week i naprawdę jestem zachwycona!! Policzek wołowy tutaj to najlepsze mięso jakie kiedykolwiek jadłam. Przepyszne!! Petarda! Nie mogę się doczekać aż przyjdę skosztować stałego menu! 🥰
Zalecane lokalizacje