Bar Sao Mai - Smaki Orientalne
Targowa 21, 05-300 Mińsk Mazowiecki, Polska
4.1
8 komentarze
5HP4+3J Mińsk Mazowiecki, Polska
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
poniedziałek: 10–22
Wtorek: 10–22
Środa: 10–22
Czwartek: 10–22
Piątek: 10–22
Sobota: 10–22
Niedziela: 10–22
Wtorek: 10–22
Środa: 10–22
Czwartek: 10–22
Piątek: 10–22
Sobota: 10–22
Niedziela: 10–22
🍛 Indyk w sezamie 5/5: bardzo dobrej jakości i duże kawałki mięsa posypane zapieczonym sezamem, świeże składniki, bardzo jakościowy i smaczny ciemny sos. Dobrej jakości ryż. Niewyczuwalne wzmacniacze smaku, po których chce się pic litrami wodę.
🍛 Kurczak na gorącym półmisku 5/5: dobrej jakości wszystkie składniki wraz z dużą porcja świeżego mięsa kurczaka. Warzywa świeże i bardzo smaczne. Brak wzmacniaczy smaku.
🍛 Sajgonki wega 4/5: bardzo dobrej jakości i mega smaczne, do tego świeża surówka. Z minusów to porcja - bardzo mała.
Lokal: spory w swoich rozmiarach, wygląda trochę retro ale to akurat dodaje klimatu. Czystość na dobrym poziomie. Niesamowite akwaria jako część wystroju wnętrza.
Obsługa: miła, kulturalna, profesjonalna a co najważniejsze - bardzo uśmiechnięta.
Czas oczekiwania na danie powalił z nóg, od momentu zamówienia do otrzymania 3 dań na stół minęło około 5-7 min!
Toaleta: mała, nie bardzo wygodna, brak lustra, czystość do poprawy.
Podsumowanie: podstawowymi wyznacznikami dobrej kuchni orientalnej jest jakość produktów, smak, wielkość porcji, udana kompozycja dodatków, dobrej jakości mięso i smaczne sosy. To wszystko znaleźliśmy w Sao Mai. Najbardziej liczyły się dla nas walory smakowe i nasze oczekiwania zostały spełnione. Doczepić się jedynie możemy do wielkości porcji sajgonek i kurczaka na gorącym półmisku. Wydało się nam, że kiedyś te porcje były większe. No i do poprawy ta grobowa cisza w lokalu, tak być nie może, jakaś muzyka by się przydała.
Ocena: bez żadnych zastanowień twarda 5!
Mięso pycha, ale ryż i sosy- ( ostnio sfermentowane) psują całe danie.
I to już jakiś czas jak jedziemy i bierzemy na wynos to ryż i sos do wywalenia.
Czas na zmianę restauracja a szkoda bo kiedyś bo pycha.