/Silesian Voivodeship/Restauracja

Karczma U Młynarza

Piekarska 55, 41-902 Bytom, Polska

Karczma U Młynarza
Restauracja
4.4
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
9W29+PM Bytom, Polska
+48 32 395 95 95
karczmabytom.pl
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: 11–21
Wtorek: 11–21
Środa: 11–21
Czwartek: 11–21
Piątek: 11–21
Sobota: 11–21
Niedziela: 12–21
Napisz recenzję
Łukasz Brusik
Łukasz Brusik2 lata temu
Cóż o jedzeniu nic nie mogę powiedzieć gdyż nie zjedliśmy tam. Niestety.
Dwie gwiazdki tylko ponieważ weszliśmy i było wszystko zajęte. Żadna Pan z obsługi nie podeszła i nie pogadała z nami że nie ma stolika wolnego gdy mają imprezy itd. Staliśmy z przy drzwiach 10 minut i zrezygnowaliśmy. Godzina zmarnowana na przyjazd szukanie parkingu, czekanie na nic i powrót.
A wystarczyło się przywitać i dać wybór, czekają Państwo lub zapraszamy następnym razem i było by ciacia malina. Ogólnie w środku wydawało się przyjemnie.
BEATA SIKORSKA
BEATA SIKORSKA2 lata temu
Świetne miejsce na rodzinny obiad.
Dnia 23 października wybraliśmy się z Rodziną na obiad do Karczmy u Młynarza w Bytomiu. Docelowo było nas 10 osób. Rozpoczęliśmy o godzinie 14.00.
Bardzo miła i dyskretna Obsługa, dwa i jeden dzień wcześniej przyjmowała rezerwację naszych miejsc (tu uwaga do wszystkich "obrażonych" za nie wskazanie miejsca bez uprzedniej rezerwacji - w XXI wieku wypada się w prosty i dogodny sposób zapowiedzieć na obiad do miejsca, gdzie chcemy spokojnie zjeść w godzinach "szczytu").
Otrzymaliśmy wysokie krzesełko dla naszego najmłodszego członka Rodziny. Czekano na nas - stoły były przygotowane i dogodnie ustawione. Minus numer jeden - zapach. Obciążał włosy i ubrania, które po powrocie trafiły od razu do prania. Chyba należałoby popracować nad wentylacją w kuchni...
Otrzymaliśmy na dobry początek czekadełko - świeży chlebek i smaczny smalec ze skwarkami, jabłkiem i cebulką.
Od przyjęcia zamówienia do wydania dań upłynęło niespełna 20 minut i wszyscy już obiadowaliśmy. Prócz przedstawionych na naszych zdjęciach dań był jeszcze rosół (smaczny, łagodny, w dobrym kolorze i zapachu) i żurek (dobry, aczkolwiek mało kwaśny, za to z leśnymi grzybami - na duży plus).
Kotlet schabowy smaczny, choć nieco go Kucharz przetrzymał i, prócz mojego, dwa pozostałe lekko zostały nadpalone. Ale skoro zjedliśmy - tragedii nie było. Dla mnie trochę mały, no i wolałabym z kością :), ale nie serwują.
Bryzol smaczny, ale też trochę zbyt się przyrumienił, paląc za sobą cebulę :(
Placek z farszem gulaszowym bardzo duży, obficie nafaszerowany i smaczny, choć Zięciowi przeszkadzał nieco kleks ze śmietany.
Wątróbka z cebulką poprawna, nieco twardawa, ale też zjedzona. Polędwiczki marynowane w miodzie i musztardzie bardzo smaczne i mięciutkie, znalazły też uznanie u naszego najmłodszego berbecia.
Najgorzej, niestety, wypadły żeberka na panczkraucie - mięso było nieco za łykowate, a i ziemniaki z kapustą nie smakowały najlepiej - to jedynie danie możemy subiektywnie uznać za niewypał.
Dodatki (osobno zamawiane do dania głównego) - bez zastrzeżeń. Surówki wszystkie świeże, smaczne, apetyczne. Ziemniaki i frytki ugotowane na świeżo, usmażone bez nadmiaru tłuszczu i w świeżej fryturze.
I tu drugi minus dnia dzisiejszego - nie mieliśmy za bardzo czym ust obetrzeć po tym posiłku, bo serwetek nam nie podano. Ratowaliśmy się tym, co było pod ręką i w kobiecych torebkach.
Napoje podane do dań były w umiarkowanych cenach. Wnuczka na życzenie dostała nawet krótszą słomkę, dopasowaną do jej szklaneczki, co świadczy o tym, że Obsługa troszczy się i słucha gości, a to jest niewątpliwie atutem Restauracji.
Rachunek 380 złotych z małym haczykiem to naprawdę niewielka kwota za zapełnione brzuchy 10 wymagających gości, którzy zjedli z apetytem i odgrażają się, że jeszcze tam wrócą.
Dziękujemy i polecamy.
Mateusz Nawara
Mateusz Nawara2 lata temu
Rolada Śląska dobra, przysmak młynarza średni - zimne ziemniaki. Ceny raczej wysokie.
Justyna Mucha
Justyna Mucha2 lata temu
Obsługiwała nas młoda Pani Oliwia, przemiła, wszystko wiedziała, pamietała o dodatkowych prośbach, obsługa na 6+. Jedzenie pyszne, wystrój przepiękny, ceny nie przesadzone. Polecam
Best Max
Best Max2 lata temu
Miałem okazję kilkakrotnie na przestrzeni ostatnich trzech lat uczestniczyć w imprezach organizowanych w tej restauracji. Moja subiektywna ocena serwowanych tutaj dań jest negatywna. Mam wrażenie, że kucharz nie próbuje przyrządzanych potraw. Na pytanie kelnerki "czy smakowało?" nie wypadało przed organizatorami odpowiedzieć szczerze: "no nie smakowało". Gdybym nie był zaproszonym gościem to zapytałbym wprost "czy próbowała tego dania?". Mógłbym pomyśleć, że kucharz ma bardzo słaby dzień, jednak sytuacja z jakością dań się powtarzała. Łącznie w czasie wizyt spróbowałem 5 dań głównych i 4 z nich oceniam negatywnie, np. były wysuszone i twarde (przysmak Młynarza w marynacie musztardowo-miodowej, pierś z kurczaka, sopelki z kurczaka dla dzieci), albo przesolone (zapiekanka na bazie ziemniaków... choć i nie przesolona byłaby "słaba", jakby kucharz resztki ziemniaków z obiadu i innych przypadkowych składników wrzucił do miseczki i zapiekł). Z zup to zamówiony rosół smakował jak z bulionu w kostce (na dodatek był letni). Jedynie na nieco więcej niż przeciętną oceniam roladę śląską, ale bez szału. Kawa średniej jakości (często w automatach można dostać lepszą), desery przeciętne (negatywnie oceniam smak szarlotki na gorąco - dziwny, "gumowaty" spód), pozostałe desery oceniam neutralnie, czekolada na gorąco ma smak wieczornego kakao przyrządzonego dla dziecka na mleku). Plusem lokalu jest dość klimatyczne wnętrze z przytulnym kominkiem. Obsługę oceniam neutralnie.
Michał Stosio
Michał Stosio2 lata temu
Zdecydowanie nie polecam!!! Odwiedziłem restaurację wraz z rodziną. Zamówiłem pstrąga w migdałach, sałatkę grecką oraz zapiekankę ziemniaczaną. Otrzymaliśmy zamówione napoje dobry chlebek oraz smalec no i na tym dobre się skończyło. Pstrąg który otrzymałem był mały i został podany spalony bez skóry a miejsce spalenia zostało przysypane migdałami by nie było widać dziury która powstała w wyniku przypalenia. Poprosiłem grzecznie o wymianę ryby na nową, oczywiście Pani kelnerka po zobaczeniu w czym jest problem zabrała rybę do wymiany. Po rozmowie kelnerki przez telefon z kuchnią dostałem informację że ryba musi być tak mocno usmażona gdyż będzie surowa i kucharz nie uznaje reklamacji. Więc podziękowałem za danie gdyż spaloną rybę mogą sobie skonsumować właściciele wraz z "kucharzem" Ale tam na kuchni musi pracowac paździerz. Wracając do zamówionych dań sałatka grecka miała wielkość dania dla dzieci koszt 20zł a zapiekanka ziemniaczana została zrobiona chyba z odpadków. Jedną gwiazdkę daję za obsługę bo Panie kelnerki robią co mogą by klient był zadowolony mimo tego że kuchnia utrudnia pracę. Zdecydowanie nie polecam.
Mateusz Kolankowski
Mateusz Kolankowski2 lata temu
Szkoda, że nie można dać osobej oceny za obsługę a osobnej za jedzenie. Panie obsługujące nasz stolik byly bardzo szybkie, miłe i profesjonalne. Samo miejsce czyste, ładnie urządzone i klimatyczne - za to dałbym 5 bez cienia wątpliwości.
Niestety w kwestii jedzenia - ogromne rozczarowanie. Zapiekanka głodnego młynarza okazała się kompletnym nieporozumieniem- ktoś chyba nie rozumie słowa ZAPIEKANKA... stare ziemniaki do tego wrzucone kawałki mięsa, kiełbasy - wszystko posypane serem i włożone na kilka minut do piekarnika/mikrofali? Niestety nie ma mowy o jakimkolwiek zapieczeniu. Brakowało smaku, sosu, zwykłej śmietany...lepszych składników -jakiegokolwiek pomysłu na fajnie zapowiadające się danie.
Pragnę podkreślić, że moja opinia dotyczy konkretnie tej pozycji z menu. W mojej ocenie zasługuje na 1.
Rozczarowująca miska składników z której mogłoby powstać naprawdę smaczne i miło sycące danie.
Warto nad nim popracować.
Kuba K
Kuba K2 lata temu
Bardzo fajna i klimatyczna knajpa. Dania smaczne, obsługa miła i sprawna. Porcje spore w naprawdę dobrej cenie. Spory wybór dań z kuchni polskiej i szerokie i ciekawe menu. Do wyboru są między innymi przystawki, zupy, dania mięsne, zapiekanki i pierogi. Sporo rodzajów ciepłych napoi takich jak kawy i herbaty. Jedynym minusem w karcie menu to mały wybór dań bezmięsnych. Dyspozycji gości jest parking na około 8 samochodów. W niedzielę w porze obiadowej wskazana jest rezerwacja miejsca. Całość jak najbardziej godna polecenia. Zjemy tu smaczne posiłki w naprawdę dobrej cenie 😊
Zalecane lokalizacje