/Silesian Voivodeship/Restauracja

Owce i Róża

Górecka 5, 43-438 Brenna, Polska

Owce i Róża
Restauracja
4.3
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
QV48+FM Brenna, Polska
+48 33 858 67 02
facebook.pl
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: 12–19
Wtorek: 12–19
Środa: 12–19
Czwartek: 12–19
Piątek: 12–20
Sobota: 12–20
Niedziela: 12–19
Napisz recenzję
Artur Makarewicz
Artur Makarewicz2 lata temu
Wjechaliśmy z rodzinką na "spontana" wracając w porze obiadowej w poniedziałek wielkanocny. Ruch dość duży, parking troszkę za mały jak na taki lokal (ale swojego kurdupla zmieściłem). Jedzenie bardzo smaczne, dużo i czekaliśmy raptem chwilę (dłużej nam zajęło wybranie potraw jak czekanie na nie). Kelnerki bardzo miłe. Kiedyś zaś tam wrócimy (choćby po przepyszny domowy smalczyk).
Sara El Nemr
Sara El Nemr2 lata temu
Przepiękne wnętrze. Fajne menu. Zamówiliśmy placki - jeden z grzybami, a drugi po węgiersku. Z grzybami mógł był mocniej doprawiony, ale to kwestia gustu :) porcje są ogromne i bardzo sycace. Przemiła obsługa. Do picia herbata zimowa (ekstra!) i kompot. Genialne miejsce z pysznym jedzeniem. Jak będziemy kiedyś w okolicy to napewno ponownie odwiedzimy!
Ania N.
Ania N.2 lata temu
Jedzenie bardzo dobre, począwszy od rosołu, który był treściwy i dobrze doprawiony. Placki ogromne i również pierwsza klasa. Sztandarowe danie po rewolucji Kessler - tu rewelacji nie było, po prostu dobre danie. Kluski z sosem bez zastrzeżeń. Pierś z kurczaka z grzybami i wędzoną bryndzą bardzo dobra. Porcje są ogromne. Niewielki parking jest ogromnym minusem, do tego przy pełnym obłożeniu obsługa kieruje do stolików na piętrze, gdzie jest mega gorąco i duszno. Długi czas oczekiwania na dania (informacja ta jest w karcie).
Krzysztof Łowkis
Krzysztof Łowkis2 lata temu
Bardzo przyjemna restauracja - piękny wystrój, spory parking przed obiektem. Zjedliśmy Kasslera z sosem węgierskim i karbinadle z ziemniakami i twarożkiem. Wszystko było bardzo dobre a porcje w sam raz na obiadokolację. Mogłoby być trochę taniej ale wiadomo - nazwisko Pani Magdy zobowiązuje :D. Po posiłku postanowiliśmy zobaczyć powtórkę tej rewolucji i trzeba przyznać, że nadal trzymają poziom z jakim ją przeszli - polecamy!
Piotr Frąckowiak
Piotr Frąckowiak2 lata temu
Fantastyczne miejsce. Jedzenie bardzo dobre, jakosc produktów donra. Przyjechalismy sprawdzic jak funkcjonuje t9 miejsce po kuchennych rewoluchach, ale trzeba orzeznac ze poziom zachowany. Kassler pyszny, miesko dobrze zrobione, zupa pomidorowa z ryzemni mozzarella pyszna, polesnik wyborny. Polecam serdecznie to miejsce. Jedynie placek ziemiaczany moglby byc troche wiekszy w kasslerze. Grzaniec i kompot tez wymiatało. Kelnerka miła. Oby tak dalej, niestety nie wszystkie restauracje zachowuja tak wysoki poziom po #KR. Gratulacje i polecamy wszystkim.
Andrzej P (Nigel)
Andrzej P (Nigel)2 lata temu
Placek z gulaszem z baraniny świetny (na 5), inne dania przeciętne (kwaśnica) z tendencją ku słabemu (karminadle - nie polecam). Olbrzymie porcje (za wielkie). Ceny wysokie, jakość wydaje się ok. Lokal prawie na 4, miła choć zagubiona obsługa
Krzysztof Kulig
Krzysztof Kulig2 lata temu
Brak rezerwacji w weekend, ale ruch zaczął się duży od 14.30 gdzieś. Sala ciemna, ale klimatyczna, jak bylismy to w 2 pokoju palił sie kominek, wypełniając sale przyjnym zapachem. Obsługa przydzieliła nam stolik na prawo od wejscia, teoretycznie 4 osobowy, a w praktyce ciasno, a dodatkowo mrugają lampy, co jest drażniące. Zdarza się, że goscie są przesiadani do stolików mniejszych, ale nie w trakcie jedzenia. Obsługa ok, dania podane szybko. Zupa cebulowa z grzanką z serem boska, karminadle dobre, ale nie przypadły mi chyba do gustu. Pyszny kompot.
BasteQ
BasteQ2 lata temu
Bardzo miła obsługa! Dania podane bardzo ładnie i osobiście przez właściciela restauracji co bardzo podnosi jej prestiż. Po mimo iż od kuchennych rewolucji upłynęło dużo czasu widać, że właściciele bardzo się starają i przemawia przez nich miłość i pasja do dobrego jedzenia. Polecam
Zalecane lokalizacje