W Starej Piekarni
Księdza Antoniego Rewery, 27-600 Sandomierz, Polska
4.5
8 komentarze
MQH2+52 Sandomierz, Polska
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
poniedziałek: Zamknięty
Wtorek: 12–18
Środa: 12–18
Czwartek: 12–18
Piątek: 12–18
Sobota: 12–18
Niedziela: 12–18
Wtorek: 12–18
Środa: 12–18
Czwartek: 12–18
Piątek: 12–18
Sobota: 12–18
Niedziela: 12–18
Koniecznie trzeba spróbować pysznych pieczonych pierogów z różnymi farszami. Zawsze świeże i gorące.
Porcje są bardzo duże, a ceny nie straszą, więc to miejsce zdecydowanie mogę polecić.
Na starcie wita nas przesympatyczna Pani z pajdą chleba ze smalcem, za ladą chleby, otwarta kuchnia z duzymi piecami. Wszystko utrzymane w rzemieślniczym, ciepłym stylu.
Proste i krótkie menu, zmieniane codziennie, skonstruowane jest tak by każdy mógł coś dla siebie znaleźć. My wybraliśmy popularne pierogi z ciasta w sosie z trzema farszami i kompot.
Porcja nie do przejedzenia (zważywszy na fakt, iż pierwszy głód zaspokojony został czekadelkiem), idealnie doprawione, zrównoważone w smaku. Na koniec deser w cenie: duszone jabłka.
Największym atutem jednak dla mnie jest obsługa: niewymuszony uśmiech na twarzy, niesamowita cierpliwość i uprzejmość Pani obsługującej to coś z czym dawno niestety się nie spotkałam. Na otwartej kuchni również widać że pracuje zgrany, lubiący się zespół. To są rzeczy, na które niestety mało kiedy zwraca się uwagę, a z perspektywy klienta są one równie ważne jak dobry posiłek.
Smak-zapach-obsluga - rewelacja!
zupa węgierska smaczna, pierogi z ciasta drożdżowego tez ok. Zostaliśmy poczęstowani pajdą chleba ze smalcem zanim podjęliśmy decyzje czy tu zjemy obiad.
Goście siedzą przy długich ławach wiec jest to miejsce na szybki obiad.
Można było płacić przelewem na telefon lub gotówką (ponoć awaria terminala). Obsługa sympatyczna. Na bieżąco sprząta ze stołu.