/Lesser Poland Voivodeship/Piekarnia

Piekarnia Mojego Taty

Beera Meiselsa 6, 31-058 Kraków, Polska

Piekarnia Mojego Taty
Piekarnia
4.6
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
3W2R+6M Kraków, Polska
+48 12 422 95 34
facebook.com
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: 6–2
Wtorek: 6–2
Środa: 6–2
Czwartek: 6–2
Piątek: 6–2
Sobota: 6–2
Niedziela: 12–2
Napisz recenzję
Maciej M
Maciej M2 lata temu
Pieczywo jest smaczne i dobrej jakości, ale zdarzają się wpadki, takie jak dość często pojawiająca się dziura w chlebie pytlowym. Przy tej cenie (11,90 zł za bochenek) uważam, że nie powinny się zdarzać.
Rossellinique
Rossellinique2 lata temu
Kupiłam chleb i dwa rodzaje bułek w stoisku w carrefour zakopianka i przykro mi, ale pieczywo na drugi dzień było twarde dosłownie jak kamień, o ile bułki jeszcze podgrzałam i jakoś je brat zjadł bo lekko zmiękły, tak chleb niestety poszedł do wyrzucenia.
Grzegorz 3a
Grzegorz 3a2 lata temu
Tradycyjne pieczywo smaczne bez. Oszustwa, drożdżówki co nie spotykane smaczne nawet 3 dnia, na pewno nie jest tanio, jakość kosztuje.
Karol Krypto
Karol Krypto2 lata temu
Bardzo dobre pieczywo. Kupuję je tu od wielu lat i mogę śmiało polecić. Od razu widać że do wypieków używa się tutaj składników najwyższej jakości.
Edziu Edziu
Edziu Edziu2 lata temu
Bardzo dobre pieczywo. Dogodne godziny otwarcia. Ceny nie są niskie, ale za dobry chleb warto zapłacić.
Katarzyna Buzina
Katarzyna Buzina2 lata temu
Pyszny, zdrowy chleb. Właściwie jedyna taka piekarnia, otwarta w nocy i w starszym stylu.
RUDA
RUDA2 lata temu
Chałka była smaczna, chleb był bardzo "zbity", jak na mój gust trochę za twardy, drożdżówki smaczne, dosyć drogo.
Ania S
Ania S2 lata temu
Moja ulubiona piekarnia. Zachodzę tu od lat i jestem fanką wiejskiego chleba z ziemniakami. Jest robiony na zakwasie, mocno ubity, zwarty, a jednocześnie wilgotny w środku. Jedna kromka wystarczy, żeby zaspokoić głód. Ale uwaga, ten chleb można kupić w dwóch rozmiarach: duży i mały i tylko duży jest smaczny.

2. Na drugim miejscu stawiam chleb razowy żytni z ziarnami żyta. Jest robiony na zakwasie, bez drożdży. Trzeba wprawdzie uważać na ziarna podczas gryzienia, ale cała reszta rekompensuje tę niedogodność. Skórka jest mocno wypieczona, z nieregularnymi pęknięciami. Aromat dzięki temu rozwija się w smakowite wariacje. Podczas krojenia i jedzenia skórka cudownie chrupie. Chleb kupiłam jeszcze ciepły i oceniam taki świeżutki. Ten chlebek nie jest tak zwarty i mięsisty jak polecany przeze mnie chleb wiejski z ziemniakami, ale mieści się w średniej półce. Środek jest bardziej wilgotny i słabiej trzyma się siebie. Cena 9,90 zł za bochenek 668 g.

3. Chleb żytni na kwasie bez drożdży to przeciętniak tego zestawienia. Jest bardziej zwarty i mięsisty niż chleb razowy żytni z ziarnami, ale gorzej się kroi. Kromka rozpadła się w miejscach pęknięć. Praktycznie nie pachnie, więc jeśli ktoś lubi zapach chleba, to zdecydowanym faworytem pod tym względem jest chleb razowy żytni z ziarnami żyta. To chleb jaśniejszy o lekko szarawej barwie, ze skórką chrupiącą, ale niezbyt smaczną. Jest gorzkawa, w miejscach większego wypieczenia bardzo niesmaczna. Generalnie smakowo ten chleb najgorzej wypada w tym rankingu. Jest ciężki, więc niewielki kawałek ważył 1,040, co oznacza cenę 17,68 zł. Zdecydowanie nie jest tyle wart. Z pewnością już go więcej nie kupię.

Polecam też bułeczki z czarnuszką. Czasami są tu kolejki, ale warto odstać swoje. Panie ekspedientki zawsze wesołe, pomocne. Można kupować chleb na połówki, ćwiartki. Najlepszej jakości pieczywo. Można płacić kartą.
Zalecane lokalizacje