/Lesser Poland Voivodeship/Kuchnia polska

Krupowa Izba

Krupówki 28a, 34-500 Zakopane, Polska

Krupowa Izba
Kuchnia polska
4.4
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
7XV3+CM Zakopane, Polska
krupowaizba.pl
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: 11–23
Wtorek: 11–23
Środa: 11–23
Czwartek: 11–23
Piątek: 11–23
Sobota: 11–23
Niedziela: 11–23
Napisz recenzję
Łukasz Kołodziejczyk
Łukasz Kołodziejczyk2 lata temu
Wybralismy ten lokal sugerujac się opiniami. Pomimo dużego obłożenia lokalu, byliśmy bardzo zadowoleni, ponieważ:
- czas oczekiwania na posiłek to był 15 minut na zupę i za kolejne 15 minut podano drugie danie.

- obsługa była bardzo miła i szybko podano nam karty a po posiłku zapytano czy wszystko jest w porządku.

- dania były podane w sposób nienaganny, jednakże głównie chodzi o walory smakowe to było bardzo dobre.

- porcje były bardzo duże, widać od razu za co się płaci.

- wybraliśmy na pierwsze danie: żurek z kiełbasą i jajkiem - ocena 5

- drugie dania: kotlet schabowy z ziemniaczkami i kapustą oraz filet z kurczaka z oscypkiem pomidorem boczkiem oraz ziemniakami jak z ogniska pieczonymi - ocena 5

- do picia: herbatka zimowa - ocena 5 w dużym kubku ok
400-500ml za 15 zł to dużo taniej jak w innych lokalach.
Michał
Michał2 lata temu
Ogólnie smacznie ale nie idealnie. Stek z rostbefu dobry. Jagnięcina bardzo dobra, ale dodatek kaszy bulgur moim zdaniem nie trafiony. Grillowana kiełbasa nie wiem czy na pewno była z grila, była przekrojona na pół wzdłuż - dla mnie była przez to za sucha ale co kto lubi. Brownie z sosem malinowym dobre. Jeśli chodzi o ceny to jak każda restauracja na krupowkach.
Marcin F.
Marcin F.2 lata temu
Świetne miejsce, w pełni oddające klimat Podhala i Zakopanego. Jedzenie wymiana, regionalna i polska kuchnia świetna - tatar, golonka, kotlet z oscypkiem, degustacyjne piwa - rewelacja! Mieliśmy miejsce obok baru i była okazja nasłuchać się rozmów kelnerek w czystej gwarze, coś pięknego. Przy okazji pozdrawiamy p. Kasię, być może jeszcze pracuje, bo nasza wizyta miała miejsce kilka miesięcy temu. Reasumując - wszystko super, polecamy!
Mateusz Chamera
Mateusz Chamera2 lata temu
Bardzo polecam. Byliśmy na pełnym kilkudaniowym obiedzie. Ekspresowa obsługa, bardzo miła kelnerka, bardzo krótki czas oczekiwania na posiłki. Jedliśmy przystawki na bazie góralskich serów, pyszną kwaśnicę i grillowanego pstrąga. Wszystko pięknie podane i bardzo smaczne. Porcje takie żeby naprawdę dobrze się najeść. Super klimat, polecam :)
Mart
Mart2 lata temu
Jestem tutaj zawsze gdy przyjeżdżam do Zakopanego. 😊
Raz byłam na kwaśnicy która jest bardzo dobra (duży kawałek żeberka w środku), tatar smaczny aczkolwiek sardynka w ogóle mi tam nie pasuje i moim zdaniem psuje jego smak.
Drugi raz jadłam kaczkę która jest bardzo dobra, do tego dobrałam zestaw surówek i herbatę zimową która jest idealna nawet na chłodniejsze czerwcowe dni. 😁
Pani kelnerka która obsługiwała mój stolik bardzo wyluzowana, czułam się zaopiekowana, mimo wielu gości z bardzo dużą cierpliwością odpowiadała na moje pytania dotyczące dań.
Oby więcej takich przyjaznych osób pracowało w gastronomii. 😊👌
Pozdrawiam i do zobaczenia 😊
Tomasz Madej
Tomasz Madej2 lata temu
Restauracja z genialnym klimatem. Wystrój sali przepiękny. Wszyscy pracownicy mają góralski ubiór co dodaje nastroju podczas jedzenia. A propos jedzenia, kwaśnica zabielana z żeberkiem po prostu pychota, kwaśna i smaczna - taka jaka powinna być. Jeśli chodzi o sałatkę z kozim serem idealnie komponowała się z lemoniadą żurawinową. Ta z kolei smaczna i delikatna. Kotlet schabowy smażony na smalcu to majstersztyk. Można się poczuć jak na obiedzie u babci. Pyszna kapustka zasmażana dodana do schabowego idealnie się z nim komponowała. Frytki tez dobre 😌. Polecam odwiedzić tę restauracje każdemu, kto odwiedzi Zakopane.
Paweł „Ooooo” Bł-yk
Paweł „Ooooo” Bł-yk2 lata temu
Wiedziony pozytywnymi opiniami odwiedziliśmy ten lokal. Obsługa faktycznie miło i szybko zajmuje się gośćmi. Dania jednak akurat mi nie trafiły w pozytywne odbiory kubków smakowych. Rozczarowałem się jagnięcina grillowaną trochę twarda i żylasta i mikroskopijna ilość grilowanych warzyw ( 3 pomidorki koktailowe i czastka sałaty). W pierogach ciasto lekko gliniaste. Ogólnie ciasno a muzyka na żywo taka sobie.
Magda Es
Magda Es2 lata temu
Polecam. 🥇Wróclismy z mężem na drugi dzień do tego miejsca. Jedzenie bardzo dobre, dobrze przyrządzone. Dobre grzańce, grzane piwo, herbatka zimowa oraz lane piwo. Miła obsługa, ciepli ludzie ❤️wieczór gra kapela,pali się w kominku, na prawdę bardzo miła atmosfera. Jest to rzadko spotykane w Zakopanym.
Zalecane lokalizacje