/Lesser Poland Voivodeship/Kuchnia polska

Talerz Polish Restaurant

Zabłocie 19/lu5, 30-701 Kraków, Polska

Talerz Polish Restaurant
Kuchnia polska
4.7
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
3X25+3Q Kraków, Polska
+48 733 826 533
talerz-restauracja.pl
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: 11–22
Wtorek: 11–22
Środa: 11–22
Czwartek: 11–22
Niedziela: 11–23
Napisz recenzję
Krzysztof G
Krzysztof G2 lata temu
Obserwuj profil na Instagram: @eat_or_hate

Duże zaskoczenie, bardzo miła obsługa.

Zamówiliśmy:

* PRZYSTAWKI:
- szparagi z pomidorkami koktajlowymi, masłem czosnkowym i migdałami (danie sezonowe): przystawka bardzo dobra, świeże składniki.

* ZUPA:
- żur na zakwasie żytnim, kiełbasa z dziczyzną, boczek, jajko, ziemniaczane puree: żur był bardzo dobry, aromatyczny, kwaśny. Chipsy z boczku pasowały idealnie.

* DANIE GŁÓWNE:
- pierś z kurczaka z panierce panko, ziemniaczane puree, mizeria: danie było pyszne. Kotleciki były bardzo chrupiące, aromatyczne. Warto spróbować to danie!💥
- kotlet schabowy z kością, ziemniaki z wody, coleslaw z czerwone kapusty: kotlet przepyszny, świeży, bardzo aromatyczny. Danie to było przepyszne, najlepsze. Polecam!!!🥇
- pierś z kaczki, konfitura z borówki, kluski ze szpinakiem, modra kapusta: sanie bardzo dobre, delikatne. Kaczka dobrze usmażona, dobre kluski

• BURGERY:
- burger wołowy: był przepyszny! Doskonałe połączenie składników. Zadbał był jednak aby frytki były „domowe”.

Świetna obsługa kelnera!👌🏼
Bardzo zaangażowany, doradzał, rekomendował, zagadywał. Tworzył świetną atmosferę, interesował się klientem.

#finebite
Monika
Monika2 lata temu
Dawno nie spotkałam tak zaangażowanej obsługi jak w tej restauracji, obie Panie kelnerki uśmiechnięte i pomocne na każdym kroku 💚
Kolejnym plusem jest otwarta kuchnia, można na bieżąco obserwować pracę kucharzy.
Jedzenie przepyszne, idealnie skomponowane składniki, wszystko świeże. Podanie przystawki robi wrażenie. Polecam i zachęcam do odwiedzenia tego miejsca ❣️
Paweł Halicki
Paweł Halicki2 lata temu
Zdecydowanie największe odkrycie kulinarne ostatniego okresu. Założenie było jedne, smacznie zjeść. Na początek zamówiłem Tatar. Sposób podania fenomenalny, pod kloszem z dymem. Niewielka ilość dodatków powodowała że główny prym wiodło tutaj dobre mięso a dodatki były tylko ukoronowaniem. Na główne danie wjechała golona z dzika. Sposób podania trochę mnie zaskoczył ale pod względem smaki super. Dodatkowo same mięsko bez skóry i tłuszczu, co dla części też może być wielkim plusem. Skoro dwa dania były tak świetne to zdecydował się na deser. Był równie dobry jak wcześniejsze dania, mix ciepłej rozpływającej się czekolady i lodów, słodkości czekolady oraz lekkiej kwasowości owoców, świetne. Jednym słowem Wow, zdecydowanie wrócę jest jeszcze kilka dań w menu które chce spróbować. Dodatkowo dobra obsługa. Polecam
Wizyta nr 2 żurek i sznycel, rów je dobre jak wcześniejsze potrawy
Andrzej Szubzda
Andrzej Szubzda2 lata temu
Do restauracji przybyliśmy w większej grupie. Zamówiliśmy wiele różnych pozycji z menu. Obsługa na wysokim poziomie. Ustaliliśmy kolejność wydawanych dań i wszystko wyszło zgodnie z ustaleniami.
Co do dań koledzy zamówili tatar i zgodnie powiedzieli, że lepszego nie zdażyło im się zjeść. Zupa żurek również smaczna. Ja zamówiłem grzanki. Nazwa może nie zachęca, ani nie wynika z niej że kryją się pod nią niesamowite smaki. Smalec z wędzoną śliwką to sztos. Wszystkie połączenia smakowe na grzankach doskonale się łamały.
Finałowe główne danie to w moim przypadku Burger wołowy, super, smaczne i jedyne do czego moge się przyczepić to słabo doprawiony kotlet, ale z pomoca pieprzu i soli sobie poradziłem.
Na desery nie starczyło tym razem miejsca, ale z pewnością jeszcze tu wróce.
Jakub Kotarba
Jakub Kotarba2 lata temu
Ostatnia odsłona wiosennej edycji Restaurant Week Polska (przynajmniej dla nas). I ponownie wysoki poziom każdego dania, a prym wiodły, o dziwo, desery - parfait z białej czekolady i mrożone lody w kokosowe otoczce. Ale cała reszta równie smaczna. A wina, które wybraliśmy dopełniły całości - zwłaszcza australijski gewürtztraminer/riesling. Polecamy to miejsce!
Regis emiel
Regis emiel2 lata temu
Jedzenie bardzo dobre, miła obsługa.
Ceny dość wysokie ale warto spróbować.
Najlepszy z dań które wzięliśmy był żurek! Makaron z krewetkami mniej udany ale może być to kwestia gustu, ogólnie dania bardziej ‚Polish’ były lepsze i te polecam 🙂
Aleksandra Klusińska
Aleksandra Klusińska2 lata temu
Bardzo miły wieczór przy bardzo smacznym jedzeniu. Jedliśmy pięknie podany, bardzo klasyczny tatar, polski ramen, golonkę i makaron z wołowiną. Zarówno dania jak i drinki były znakomite. Ładny kącik zabaw dla dzieci. Napewno przyjdziemy kolejny raz bo widzieliśmy inne dania i wyglądały super
Gabriela Chechelska
Gabriela Chechelska2 lata temu
Polecam każdemu by odwiedzili to miejsce.
Zacznę od tego, że sama pracuję w gastronomii i szukaliśmy z chłopakiem jakiegoś fajnego miejsca na mapie Krakowa. Nam się udało !
Świetne jedzenie, szybciutko, prze miła pani menager która widać, że zna się na swojej pracy, potrafi doradzić, zainteresować się klientem, uśmiechnięta.
Pyszny drink.
Polecamy serdecznie :)
Zalecane lokalizacje