/Masovian Voivodeship/Restauracja

Apretura

1 Maja 45, 96-300 Żyrardów, Polska

Apretura
Restauracja
4.6
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
3C4P+W8 Żyrardów, Polska
+48 46 858 73 00
facebook.com
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: 12–20
Wtorek: 12–20
Środa: 12–20
Czwartek: 12–20
Piątek: 12–22
Sobota: 12–22
Niedziela: 12–19
Napisz recenzję
Adam Gutkowski
Adam Gutkowski2 lata temu
Miałam przyjemność 14.05.22 gościć się u Państwa. To co wczoraj jeśliśmy było wyśmienite i szczerze najlepsze jedzenie jakie do tej pory miałam okazje jeść. Krewetki, wołowina, karczek, kwaśnica. Kazde danie wyjątkowe. Tatar był niespodzianką i wisienka na torcie a do tego idealny w smaku. Miłym zaskoczwniem był tez prosty deser z chałką, który był wyśmienity. Składam ukłony dla kucharzy i obsługi. Oby tak dalej. Pracuje w branży gastronomicznej wiec dla mnie taka uczta była wspaniałym zaskoczeniem i niesamowitym doznaniem smakowym.
A dla właścicieli lokalu Państwa, Kucharze to skarby i dbajcie o nich.
Napewno do Was wrócimy.

Pozdrawiam .
Dreptak TI
Dreptak TI2 lata temu
Restauracja "Apretura" położona jest w Zyrardowie, przy ulicy 1 maja, jednej z centralnych w tym mieście. Mieści się w dawnym budynku fabrycznym, nieco z boku; brak trochę wyraźnego oznakowania, że właśnie tam się znajduje.
Przed restauracją jest sporo miejsca i nie ma problemu z zaparkowaniem.
Restauracja mieści się w podpiwniczeniu, jest też ogrodek z kilkoma stolikami na zewnątrz. Byliśmy tam w sierpniu, wybraliśmy więc obiad w ogródku.
Pierwsze pozytywne wrażenie - stoliki są rozmieszczone luźno, czuje się przestrzeń; całość osłonięta przed słońcem.
Obsłużeni zostaliśmy bardzo szybko,. Zamówiliśmy krem z pomidorów, a na drugie - pizzę "narodową". Krem podano z mozzarellą, był smaczny, ale niestety nie gorący. Za to pizza spełniła oczekiwania - gorąca i wystarczająco przykryta składnikami.
Ogolne wrażenie - mocne 4*.
Łukasz Kasi
Łukasz Kasi2 lata temu
Dobre 4 gwiazdki. Jedzenie dobre. Zacznę od pręgi wołowej. Plusy - Mięsko super delikatne, mięciutkie. Pięknie podane, bardzo ciekawy sposób przygotowania kotlecików z kaszy. Minusy niewielkie, sos zbyt rzadki, niewyczuwalny aromat śliwkowy. Drugie danie burger wołowy z chedarem . Bardzo dobrze smakował. Mięso przygotowanie w punkt. Super cebulka, walory smakowe jak najbardziej mi odpowiadały. Deser średni. Beza z rokitnikiem nieco mnie rozczarowała, krem śmietanowy dla mnie zbyt ciężki a białko bezowe nie było pierwszej świeżości. Miejsce godne polecenia. Dziękujemy za miłą obsługę i pozdrawiamy 😀.
Bikus
Bikus2 lata temu
Bardzo dobra restauracja. Miła atmosfera i obsługa. Środek wygląda niezwykle. Ceny raczej średnie. Byłem w lokalu wraz z tatą i zamówiliśmy zupę pomidorową ora pizze ,,Narodową". Zupą smaczna. Pizza była też bardzo dobra. Ciasto poprawne, nie rozpadało się. Dodatki świeże i smaczne. Dania przyszły w około 15 minut po zamówieniu. Napoje także dobre. Lemoniada arbuzowa smakowała bardzo naturalnie. Ogólnie polecam
Leonard
Leonard2 lata temu
Łatwy dojazd i duży, bezpłatny parking. Klimat bardzo fajny. Stary budynek trochę odnowony. Ceny odpowiednie. Zamówiłem dwie pizze i pastę. Jedzenie przynieśli w miarę szybko około 20 minut. Obsługa średnia ponieważ nie dostałem pasty.
David S.
David S.2 lata temu
Zacznijmy od deseru. Smak 5 wygląd trochę słabo. Gnochci smakowo bardzo dobre ale kurczak pokrojony w paski da więcej smaku i będzie wygodniej jeść. Pizza w smaku dobra nawet bardzo zwazywszy że to w dowozie to i tak smaczna. Jedyna uwaga do boczku. Trochę za grubo pokrojony i czuć na zębie. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Czas dostawy błyskawiczny. Powodzonka od zawodowego kucharza w tych ciężkich czasach. Jak wrócę tu to znów zamówię. Trzymajcie się i wielu tabak wam zycze
Marcelina X
Marcelina X2 lata temu
Ciekawe miejsce, znajduje się w podziemiach. Jedzenie smaczne, szybko podane. Jedyne zastrzeżenie do bruschetty- była padana na bardzo miękkim pieczywie jak chleb tostowy. Uwaga, bo menu jest inne niż wstawione na wcześniejszych zdjęciach
Ania Zzz
Ania Zzz2 lata temu
Miejsce z potencjałem, jednak czegoś brakuje.. moze ten wystrój zewnetrzny, na pierwszy rzut oka super, a przyjrzysz się i widzisz zaniedbania, np.zepsuty stolik-szpula, wyschniete zioła w brzydkich doniczkach i te parasole Żywca.. wewnatrz okropny korytarz, który też można jakos ogarnąć i byłoby przyjemniej. Zjeść jeszcze wrócę, bo próbowałam tylko bruschetty - przepyszne oraz foccacia - trochę za słona.. menu bardzo ciekawe dlatego przyciąga:) zobaczymy jak będzie przy następnej wizycie.
Zalecane lokalizacje