/Pomeranian Voivodeship/Restauracja

Mąka i Woda Pierogarnia

Morska 9, 84-100 Puck, Polska

Mąka i Woda Pierogarnia
Restauracja
4.8
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
PCC6+G7 Puck, Polska
+48 511 938 044
web.facebook.com
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: Zamknięty
Wtorek: 12–18
Środa: 12–18
Czwartek: 12–18
Piątek: 12–18
Sobota: 12–18
Niedziela: 12–18
Napisz recenzję
Anna S
Anna S2 lata temu
Pyszny makaron tagliatelle z sosem serowym i grillowanym kurczakiem. Porcja tak duża, że nie dałam rady zjeść sama. Chłopakom smakowały naleśnik z farszem meksykańskim, pierogi tajskie i azjatyckie. Wszystko ładnie podane. Miła obsługa. Jedyny drobny minus to długie oczekiwanie na realizację zamówienia (50 minut), ale podeszliśmy do tego ze zrozumieniem (sezon turystczny w pełni, restauracja wypełniona po brzegi, braki kadrowe). Warto było zaczekać. Z pewnością jeszcze tam wrócimy 🙂
Anna Mrowiec
Anna Mrowiec2 lata temu
Byłam w pierogarni w porze obiadowej. Udało się znaleźć miejsce w ogródku jednak nikt nas nie ostrzegł, że tuż za ścianą ogródka znajduje się punkt MPO przez co co chwila dolatywaly do nas zapachy śmieci. Za to musiałam odjąć Gwiazdkę.
Poza tym jedzenie doskonale. Ciasto nie za grube, ale pierogi nie rozpadły się. Farsz w Ruskich wyjątkowo gładki i na tyle pieprzny, że nie trzeba było dopieprzać.
Pierogi na słodko z borowkami również wspaniałe. Borówki były w całości dzięki czemu widać było, że to prawdziwe owoce, a nie jakiś dżem, co się czasem zdarza. Gorąco polecam tę restaurację, ale lepiej usiąść z dala od krawędzi ogródka.
Zbigniew rumiński
Zbigniew rumiński2 lata temu
Bardzo klimatyczne miejsce, pyszne jedzenie i przesympatyczna obsługa. Jadłem carbonarę, znakomita, wyraźnie zaznaczone smaki i porcja godna "Dużego chłopca" , natomiast moje Dziewczyny rzuciły się w pierogowe podróż, czyli klasyka , ruskie , tajskie i po włosku, wszystkie porcje zniknęły z talerzy w mgnieniu oka .
Kasia Bereza
Kasia Bereza2 lata temu
Jak miło wystawić pozytywną opinię. Począwszy od obsługi kończąc na daniach, wszystko na plus. Chociaż byliśmy dość późno i nie wszystko było dostępne jesteśmy zadowoleni. Wyważony sma kucharza sprawia że każde danie jest idealnie skomponowane, wielkość porcji na tyle duża żeby się najeść, a nie przejeść. Nawet kompot smakuje kompotem 🙃 polecam z czystym sumieniem
Dejw Dejw
Dejw Dejw2 lata temu
Miejsce znalezione w drodze powrotnej z wybrzeża okazało się strzałem w dziesiątkę. Jeden z najlepszych naleśników na wytrawnie zjedzony w lokalu, pierogi pyszne z dużą ilością farszu. Dodatkowo bardzo dobry sos koperkowy jako dodatek do naleśnika i rewelacyjne połączenie dużej ilości składników w środku. Bardzo uprzejma obsługa i duża dbałość o klienta. Pomimo chwili niezdecydowania i prośba o chwilę namysłu, kelner z dużą kulturą wiedział i pamiętał o ponownym podejściu co w innych restauracjach nie jest takie oczywiste. Ceny i porcje jak na obecne czasy i inflację naprawdę korzystne. Zdecydowanie polecam to miejsce i dziękuję za pyszny obiad. 👍
Jarosław Frontczak
Jarosław Frontczak2 lata temu
Bardzo smaczne pierogi. Po pierwsze super cieńkie ciasto, po drugie bardzo "napakowane" farszem, i przede wszystkim sama kompozycja się broni ze wszystkimi dodatkami. Innych dań nie próbowałem.
Obsługa sprawna, miła.
Na pierogi warto!
Magdalena Sowa
Magdalena Sowa2 lata temu
Przepyszne jedzenie w przystępnej cenie, bardzo miła obsługa. Barszcz z pierożkami, ruskie, krokiet (jest olbrzymi!) oraz tarta ze szpinakiem bardzo smaczne, ze świeżych składników, dobrze doprawione. Super alternatywy drinków bez alkoholu. Zdecydowanie polecam!
Marek Kowalczyk
Marek Kowalczyk2 lata temu
Przeogromny wybór pierogów, naleśników, plus pasta, placki ziemniaczane. Pierogi, naleśniki na słono na słodko można przebierać. My jedliśmy pierogi śląskie (nadziewane kaszanką) pasta tagliatelle z sosem beshamel-serowy. Ciasto pierogów bardzo cieniutkie, lecz w mojej opinii zbyt ciągnące, tagliatelle wyrabiane na miejscu super. Ceny adekwatne do porcji.
Zalecane lokalizacje