/Silesian Voivodeship/Restauracja

Tygel Restauracja & Catering

Wiktora Brysza 6, 41-800 Zabrze, Polska

Tygel Restauracja & Catering
Restauracja
4.5
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
8Q3R+93 Zabrze, Polska
+48 533 330 919
tygel.pl
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: 11–20
Wtorek: 11–20
Środa: 11–20
Czwartek: 11–20
Piątek: 11–22
Sobota: 11–22
Niedziela: 12–20
Napisz recenzję
Mateusz O
Mateusz O2 lata temu
Jedzenie nie jest źle, ale żeby odpowiadało cenie bym na pewno nie powiedział. Placki ziemniaczane - całkiem dobre, kaszanka nietypowy smak który nie przypadł mi do gustu, surówka - nawet dobra. Drugie danie - Filet suchy, sałatka bez żadnego sosu i sucha, ziemniaki mdłe. Lemoniada - znośna.
Lokal całkiem całkiem, obsługa miła.
Agata J
Agata J2 lata temu
Idąc w ślad za opiniami spróbowaliśmy kuchni Tygla. Regionalnie, placki przepyszne, ale mięska w wersji węgierskiej troszkę za mało. Dla spragnionych śląskiego standradu - rolada z modra kapusta i kluskami :) Całość w porządku:)
Piotr Draniewicz
Piotr Draniewicz2 lata temu
Żurek smaczny jakkolwiek za dużo tłuszczu pływa na powierzchni.
Rewelacyjna rolada, kluski z modro kapusta. A także schabowy na cały talerz + plus surówka.
Klimatyczne wnętrze. Z czystym sumieniem mogę polecić restaurację TYGEL.
ZieViT Tadeusz
ZieViT Tadeusz2 lata temu
Wiele jest obecnie restauracji serwujących dania kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej i innych, które podają potrawy smaczne ale w istocie niczym się nie wyróżniają. Tym razem trafiłem do Tygla, który postawił na sląskość i placki ziemniaczane. I dobrze zrobił. Placki usmażone, jak u mamy (choć mama smażyła nieco cieńsze) z dodatkami w wielu wersjach. Dla nie lubiących placków (jeśli są tacy) są tradycyjne śląskie dania, a nawet ryby. Na deser może być szpajza. Gdzie dziś jeszcze można zjeść szpajzę? Wystrój restauracji przytulny. Ceny umiarkowane, nawet można powiedzieć, że niskie. Fajny punkt na gastronomicznej mapie Zabrza.
Michał B.
Michał B.2 lata temu
Jedzenie bardzo solidne, porcje spore, świeże składniki, bardzo miła pani kelnerka, ceny w górnej granicy tolerancji, na pewno jeszcze zajrzymy :) Lekki minusik za słabo przyprawiony rosół i brak przypraw na stoliku, ale to nie znaczy, że był niesmaczny! Był zupełnie ok :)
Agnieszka Kukiełka
Agnieszka Kukiełka2 lata temu
Niestety jedzenie bardzo przeciętne w porównaniu do ceny, rosół bez wyrazu, żur bardzo średni. Co do dań głównych, kotlet na cały talerz tylko dlatego, że jest rozbity do granic możliwości, placki ziemniaczane strasznie tłuste, dodatkowo 2 dania podano nam letnie. Jedyny plus wszystko ładnie się tylko prezentowało.
Łukasz Falgowski
Łukasz Falgowski2 lata temu
Po odwiedzeniu kopalni -dobry przystanek na jedzenie. Rolada z kluskami bardzo dobra. Kluski miękkie, solidny kawał mięsa. Modra ok. Placki ziemniaczane bardzo dobre, dla mnie w sam raz grube i chrupiące. Biała gruba...ciekawie doprawiony krupniok. Szpajza dobra ciekawe to danie. Solidna kuchnia w rozsądnych pieniądzach. Polecam
Ps. Na minus długi czas oczekiwania... zamawialiśmy na 8 osób i jedzenie lądowało na stole, co kilka minut tak,że pierwsza osoba skończyła jeść a ostania dopiero dostała jedzenie.
Anna Moon
Anna Moon2 lata temu
Byliśmy tu w kilka osób, zamówiliśmy różne dania. Wszystkie były przepyszne, świetnie skomponowane i świeżo przyrządzone. Polecam miłośnikom dobrego mięsa - Rolada śląska z modrą kapustą, Burger Hanysa to to, co tygrysy lubią najbardziej. Jedyna mała uwaga, że w menu nie było wymienione, że jest musztarda w burgerze (wiedząc o tym poprosilibyśmy o pominięcie). Polecam także placki ziemniaczane w różnych wersjach, ja jadłam "Norweskie" - bardzo dobre połączenie smaków, łosoś, aromatyczny serek, rukola, sos balsamiczny - SUPER!!!
Do tego klimatyczne, przyjemne miejsce i miła, pomocna obsługa!
Zalecane lokalizacje