/Warmian-Masurian Voivodeship/Restauracja

Restauracja z Zielonym Piecem

Floriana 1, 11-015 Olsztynek, Polska

Restauracja z Zielonym Piecem
Restauracja
4.2
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
H7MP+V8 Olsztynek, Polska
+48 89 519 10 81
zielonypiec.pl
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: Zamknięty
Wtorek: 12–20
Środa: 12–20
Czwartek: 12–20
Piątek: 12–20
Sobota: 12–20
Niedziela: 12–20
Napisz recenzję
Anna Katner
Anna Katner2 lata temu
Ta restauracja nie mieści się w skali Googla, ja dodałam bym do gwiazdek jedną extra. Styl wnętrza cechuje retro klimat. Jest ciepło, elegancko a zarazem domowo. Stolik trzeba wcześniej zarezerwować, a na zamówienie poczekać, ale jeśli komuś zależy na wyśmienitym posiłku, to wie, że to nie fast food i przygotowanie musi trwać. Za to obiad, to poezja. Zupa grzybowa pachnąca, esencjonalna, pyszna. Pierogi z kapustą i grzybami doskonałe. Gołąbki wyśmienite, sandacz wspaniały, dodatki idealne, ogórki kozackie! Na specjalne uznanie zasługuje obsługa, niezwykle taktowna profesjonalna i miła.
Cieszę się, że tam trafiliśmy, bo takich miejsc coraz mniej.
Michał Tkaczyk
Michał Tkaczyk2 lata temu
Polecam szczególnie dla tych, którzy szukają najlepszych kulinarnych doznań ! Potrawy kuchni polskiej, z założenia proste i znane nam wszystkim tutaj smakują po prostu FENOMENALNIE ! Według mnie to zdecydowanie miejsce, które zasługuje na gwiazdkę Michelin 🥇
UWAGA! Proszę pamiętać, aby zrobić wcześniej rezerwację stolika, ponieważ z ulicy nie można wejść.
Płatność tylko gotówką.
Karol Baranowski
Karol Baranowski2 lata temu
bardzo polecam ową restaurację. na początku pomyślałem, że chyba troszkę drogo, że raczej jakość nie będzie adekwatna do ceny.... oj nic bardziej mylnego... zamówiłem zupę pomidorową jako pierwsze danie i przyznaję, że lepszej w życiu nie jadłem - (mamo przepraszam). na drugie danie zamówiłem kotlety z piersi kurczaka w sosie grzybowym, frytkami i bukietem surówek... moi drodzy, poprostu przepyszne, wszystko na najwyższym poziomie! porcja ogromna! dlatego jak bedziecie z dziećmi, to taki zestawik w zupełności wystarczy dla mamy i maluszka, a i tatuś coś złapie dla siebie :)
zamawiajac do popicia ,, fante,, Pani właścicielka tylko się uśmiechneła i powiedziała - ,, takich rzeczy to u nas nie ma, moge zaproponować kompocik iii (nie pamietam drugiego :p) tak wiec do popicia wjechał kompocik na gorąco. polecam to miejsce w 1000000%, na pewno wrócę z rodziną :)
Norbert Parakiewicz
Norbert Parakiewicz2 lata temu
Trafiłem tam dzięki Google bo nie znalazłbym tej restauracji. Miejsce klimatyczne i mające swojego ducha. Stolików jest mało i nie da się wejść z ulicy. Dostępne są raczej tylko rezerwacje. My byliśmy godzinę ludzie pytali się o możliwość zamówienia czegoś obchodzili się smakiem. Samo jedzenie podane bardzo ładnie i do tego smaczne choć ceny należą do wysokich. Zupa kurkowa jedna z lepszych jaką jadłem. Dzieci dostały deser w cenie obiadu co tez uważam za pozytywny aspekt działalności restauracji. To miejsce jeszcze odwiedzę.
Jacek F
Jacek F2 lata temu
Bardzo ładny wystrój również w ogródku. Smaczna gęsina i zupa kurkowa. Niestety dostępność dań mocno okrojona w porównaniu z menu . Konieczność rezerwacji stolika. Zakaz palenia na zewnątrz również przy stolikach w ogródku.
Kera Bo
Kera Bo2 lata temu
Miejsce niesamowicie klimatyczne, miłe, ciepłe i przytulne, pięknie urządzone. Obsługa przemiła i uśmiechnięta, Pani Alicja, właścicielka, jest przeuroczą, wspaniałą osobą...a jedzenie, cóż, nie pamiętam kiedy tak dobrze i smacznie jadłem..zupa rybna najlepsza jaką jadłem w życiu, gęsina wyborna, podana z buraczkami i jabłkiem z żurawiną, wyśmienite lody własnej produkcji..po prostu mega, gorąco polecam, ja z rodziną na pewno tu wrócę.
E Bed
E Bed2 lata temu
Zarówno polędwiczki wieprzowe jak i gęsina bardzo smaczne. Miłym zaskoczeniem było czekadełko w postaci arbuza. Minus za brak możliwości płatności kartą (dowiedzieliśmy sie o tym dopiero przy chęci uregulowania rachunku) postawiło nas to w niekomfortowej sytuacji.
Cezary Głębocki
Cezary Głębocki2 lata temu
Miejsce z wyjątkowym klimatem , obsługa rewelacja ( cały czas w kontakcie z klientem ). Dania wyborne a próbowane było : - rosół z kołdunami ; - czernina ; - zupa rybna ; - udko z gęsi ; - gołąbki w sosie koperkowym ; - sandacz z sosem i cebulą ; - warzywa na parze ; - ogórki piekielne ; - buraczki ; - talarki w siłach z oliwkami. Warto odwiedzić to wyjątkowe miejsce , które jest w przewodniku Mazury Zachodnie od Kuchni.
Zalecane lokalizacje