/Lower Silesian Voivodeship/Restauracja

Oberża PRL

Sokolec 5, 57-450 Sokolec, Polska

Oberża PRL
Restauracja
4.7
8 komentarze
Wskazówki dotyczące kierunku
MF3C+9W Sokolec, Polska
+48 516 232 373
oberza-prl.pl
Zgłoszenie lokalizacji
Reclaim this location
Share
poniedziałek: Zamknięty
Wtorek: 12–18
Środa: 12–18
Czwartek: 12–18
Piątek: 12–20
Sobota: 12–20
Niedziela: 12–18
Napisz recenzję
Paweł Kolata
Paweł Kolata2 lata temu
Jest to jedno z tych miejsc, które będę długo wspominał…..na starcie poczęstowano nas smalcem z chlebem (bardzo smaczny), a potem wjechały nasze główne i to była bitwa…..od połowy dania walczyliśmy o każdy kęs, bo porcja jadła jest gigantyczna, a do tego tak dobra, że żal by było nie zjeść. Wniosek bądź mega głodny, choć i to może nie wystarczyć🤪
2 posiłki plus 🍺 regionalne Nyskie 100zl, ale warte każdej złotówki. Miła obsługa, i dość szybko podane…..polecam w 100%!
M&M
M&M2 lata temu
Cóż - o miejscu słyszeliśmy, o cenach również. Wygląda na to, że słyszeliśmy dobrze - miejsce jest wyjątkowe, niepowtarzalne w regionie, ceny niestety też, ale warto. W miłej atmosferze i nietuzinkowym wystroju możemy zjeść coś smacznego, a porcje są - przynajmniej jak dla nas - na dwa obiady, więc suma sumarum mamy dwa posiłki, bo połowę zabraliśmy ze sobą - nie sposób zjeść na raz, choć jest naprawdę smaczne. Nie jest to miejsce na codzienne stołowanie się, ale jak najbardziej polecamy. Obsługa jest miła, kuchnia działa sprawnie, jedzenie jest smaczne i nie trzeba długo czekać, żeby pokonać duże porcje, trzeba być naprawdę głodnym - nam się nie udało ani razu, zawsze braliśmy na wynos. Super miejsce, z klimatem, dobrym jedzeniem i miła obsługą. Jedyny minus to permanentny brak miejsc do parkowania (chociaż, czy w przypadku oberży to minus?). Polecamy, warto.
Beata _ K
Beata _ K2 lata temu
To pierwszy lokal po zjechaniu z Przełęczy Jugowskiej i warto tu od razu się zatrzymać i po prostu grzecznie poczekać w kolejce przed wejściem na wolny stolik. My czekaliśmy dwa dni pod rząd ok. pół godziny, ale było warto. Obsługa niezwykle sympatyczna i nienachalna. A jedzenie... czytałam opinie, że za duża porcja, że za drogo, a reszta była bardzo pozytywna i z tą resztą jednomyślnie się zgadzamy (nasza cała szóstka 😁). Podobno można zamówić połowę porcji, ale my braliśmy wszystko jak leci 🤤 Lokal bardzo klimatyczny i ciekawie urządzony, jeśli ktoś chce się najeść w miłym otoczeniu, to właśnie tu.
Jarek Sch.
Jarek Sch.2 lata temu
Miejsce stylizowane na czasy PRL, zgodnie zresztą z nazwą. Jedzenie smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie. Dodatkowym atutem jest możliwość brania połowy porcji - porcje są naprawdę spore. Obsługa bardzo miła i uprzejma. Starają się pomóc w wyborze dań. Polecam flaki i żeberka. Naprawdę były pyszne.

Nie rozumiem też jednej z opini i niskiej oceny z powodu cen. W menu ceny są podane i jeśli komuś jest za drogo to kompletnie nie rozumiem dlaczego korzysta z usług.
Ania Filipek
Ania Filipek2 lata temu
Wybieraliśmy się już od kilku lat, a trafiliśmy przypadkiem przejazdem... mimo braku rezerwacji dostaliśmy stolik , który był zarezerwowany na późniejszą godzinę. Jedzenie bardzo smaczne , duże porcje, krótki czas oczekiwania, pyszny smalec na czekadełko, wyśmienita zupa pomidorowa z lanymi kluskami, można wziąć pół porcji ( wcale nie jest mała), obsługa sympatyczna. Ceny adekwatne do porcji , pół zupy 8 zł, zestaw dla dzieci 25, zestaw na patelni 40 zł . Klimatycznie, fajne eksponaty z prl Polecam, na pewno tam wrócimy.
Łukasz Złakowski
Łukasz Złakowski2 lata temu
To miejsce należy traktować jako jedną z atrakcji Dolnego Śląska! Mega duże i niesamowicie smaczne porcję. Jak za taka ilość jedzenia ceny jak najbardziej okej. Uważajcie na darmowy smalczyk przy oczekiwaniu na zamówienie, to pułapka, aby nie być w stanie zjeść całego dnia 😈. Proszę przychodzić bardzo głodnym! ;)
Pawel Konopka
Pawel Konopka2 lata temu
Bardzo dobra restauracja z doskonałym jedzeniem. Obsługa bardzo miła i zawsze pomocna... ale do rzeczy: pomidorowa w kolorze sztandaru - mistrzostwo świata 👏, rosół wybitny 👏, karkówka szefowej 😘(sos pomidorowo cebulowy rozwalił system) - niebo w gębie 😋, placki - chrupiące i pyszne 👏, polędwiczki spod lady w sosie pieprzowym- poezja 👏. Byliśmy w 5 osób w niedzielę , na stolik czekaliśmy ok 10 minut, ale warto było. Klimat restauracji pozwolił nam na chwilę wrócić do tamtych czasów. Jeszcze raz muszę pochwalić obsługę - niesamowicie dobrze było z Wami obcować.
To było doskonałe spędzone popołudnie i dobrze wydane pieniądze.
ps. Piwo Nyskie Pils - polecam 😉
Kamila Zawadzka
Kamila Zawadzka2 lata temu
Do lokalu trafiliśmy przypadkiem-jadąc z innego okolicznego lokalu gdzie nas koszmarnie potraktowali.
Od wejścia zachwycił nas fajny klimat i kelnerka która mile nas przywitała. Jedzonko przepyszne, mega wielkie porcje,których wręcz nie da się zjeść 🥰-męża schabowy wyglądał jak dla 2 osób 😆. Obsługa B.mila i pomocna. Polecam wszystkim będącym w okolicy. Naprawdę można pysznie zjeść w B.fajnym klimacie Prl-u😀😀😀
Zalecane lokalizacje